Vali Yurtnaç Sorgun'daki yatırımları inceledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Yurtnaç Sorgundaki yatırımları inceledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 11:16

Vali Yurtnaç Sorgun'daki yatırımları inceledi

Haberin Devamı

SORGUN(Yozgat), (DHA)- YOZGAT Valisi Kemal Yurtnaç, Sorgun ilçesinde devam eden yatırımlar konusunda yerinde incelemelerde bulundu. Yatırımlar hakkında Kaymakam Mustafa Altınpınar ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’ten bilgi aldı.
Sorgun ilçesinde, Yeni Çeltek Kömür işletmelerinin, kapanan eski kömür havzasında uygulanacak proje hakkında Vali Yurtnaç’a, bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 1 milyon 400 bin metrekarelik bu alana büyük bir proje hazırladıklarını ve bu alanın, uygulanacak projelerle ekonomiye kazandıracağını söyledi.
İnşaat sezonunun başlamasıyla birlikte, Sorgun ilçesindeki köy yollarında da iyileştirme çalışmalarına başlandı. Vali Kemal Yurtnaç, Sorgun’a bağlı Akoluk - Çavuşköyü grup yolunda da incelemelerde bulunarak, İlçe Özel İdare Müdürü Metin Kayhan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu güne kadar, köy yollarının genellikle zift üzeri mıcır serilerek yapıldığını belirten Vali Yurtnaç, “Bu yolların üzerinden bir kış geçtikten sonra bozuluyor ve kullanılmaz hale geliyor. Biz Yozgat genelinde köylerimizin yollarını sıcak asfalt yapmak için girişimlere başladık. İl özel idaremize ait saatte 80 ton sıcak asfalt üretimi yapan tesisimize ek olarak saatte 240 ton sıcak asfalt üreten bir tesis daha kurduk. Araç trafiği yoğun ve nüfusu fazla olan köylerimizden başlayarak tüm köylerimizin yollarını sıcak asfaltla buluşturacağız” dedi.
Vali Yurtnaç ve beraberindekiler daha sonra Aşağıkarahacılı köyüne döşenen kilit parke yol, tarihi köy konağı, Yeniyer Beldesinde yapımı devam eden 12 derslikli ilkokul ve Yeniyer Kültür Merkezi inşaatında incelemede bulundu. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!