Vali Yurtnaç: Kaynaklar ekonomiye kazandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Vali Yurtnaç: Kaynaklar ekonomiye kazandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 13:58

Vali Yurtnaç: Kaynaklar ekonomiye kazandırılacak

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ın Türkiye'de zengin jeotermal kaynakların bulunduğu iller arasında önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, bu kaynakların ekonomiye kazandırılabilmesi amacıyla Avusturya'ya düzenledikleri gezi ile ilk adımı atmış olduklarını söyledi. 8 kişiden oluşan heyette yer alan üyelerin Avusturya'da bulunan termal tesislerin yapımı, işletilmesi, hizmet kalitesi ve projelerini incelenerek, Yozgat'a yapılacak tesislere örnek olması açısından kanaat sahibi olduklarını kaydeden Vali Yurtnaç, ziyaret ve incelemelerin oldukça verimli geçtiğini vurguladı. 
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta bulunan jeotermal kaynakların hem ülke ekonomisine hem de turizme kazandırılması için büyük bir gayret içerisinde olduklarının altını çizerek, bu tür çalışma ziyaretlerinin hem kendilerinin bakış açılarının gelişmesi hem de yapılacak yatırımların doğru kararlarla yönlendirilmesi açısından önemli olduğunu anlattı. Vali Yurtnaç, “Yozgat'tan 8 kişilik bir ekiple Avusturya ve Viyana'da bulunan termal tesislerde incelemede bulunduk. Yozgat jeotermal kaynaklar bakımından Türkiye'de önemli bir yere sahip. Biz bu termal suyu turizme kazandırdığımız zaman hem Yozgat hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaktır. Termal suyun daha verimli kullanılması, yatırımların yerinde ve doğru bir şekilde yapılması, tesislerin görsel ve rahatlık bakımından daha verimli olması, ilimize yatırımcı çekmek ve termal turizmde söz sahibi olmak maksadıyla önemli bir yol rehberi olacağını düşündüğümüz Avusturya ziyaretimiz oldukça verimli geçti. Tesislerin projesinden yapım aşamasına, yapım aşamasından işletmesine kadar birçok konuda incelemede bulunarak fikir alışverişinde bulunduk. Tesisler hakkında yetkililerden tüm detayları hakkında bilgiler aldık" dedi.
YATIRIMCILAR DAVET EDİLDİ
Yozgatlı dernekleri de ziyaret ettiklerini ifade eden Vali Yurtnaç, “Yozgatlı dernek ve federasyonlarımızı da ziyaret ederek, hemşerilerimizin sorunlarını dinledik. Yozgat'ın yatırım fırsatlarını anlattık. Yatırımlarının bir kısmını da doğdukları topraklara kaydırmalarını istedik. Yozgat'ın orta vadede önünün açık olduğunu, yatırım yapmalarının kendi menfaatlerine olacağını ve kazançlı çıkacaklarını anlattık. Bu konuda da dönüşler olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!