Vali Yurtnaç, geçici tarım işçilerinin sorunlarını dinledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Yurtnaç, geçici tarım işçilerinin sorunlarını dinledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 12:40

Vali Yurtnaç, geçici tarım işçilerinin sorunlarını dinledi

Haberin Devamı

BOĞAZLIYAN(Yozgat), (DHA)- YOZGAT Valisi Kemal Yurtnaç, Boğazlıyan ilçesinde kurulan çadır kentte kalan geçici tarım işçilerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Yozgat’a, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelerek, ağırlıklı olarak şekerpancarı ve nohut ekimi yapılan arazilerde çalışan tarım işçilerini ziyaret eden Vali Yurtnaç, “Bu işçilerimiz aileleriyle birlikte ilimize geliyorlar ve bu vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamaları için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Kalacak çadırlarını ayarlıyoruz, elektrik, su ve ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilecekleri alanlar, çocuklara oyun parkları ve sosyal merkezler yapıyoruz. Şu anda il genelinde 280 tane modern çadırımız var. Bu çadırlarda, tarım mevsimi boyunca yaklaşık 10 bin kişi kalıyor. Buraya gelen mevsimlik tarım işçilerinin ilimizde kaldığı süre boyunca her türlü desteği vermek bizim görevimiz” dedi.
Boğazlıyan ilçesinde vatandaşların kendi imkanlarıyla kurdukları konaklama alanlarını ziyaret ettiklerini ifade eden Vali Yurtnaç, “Çoğunluğu Şanlıurfa’dan Boğazlıyan’a pancar sökümü için gelen vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Sorunların çözümü için ilçe kaymakamımıza gerekli talimatlar verildi. İnşallah önümüzdeki zaman içerisinde tarım işçilerimizin tamamı modern çadırlara kavuşacak. Yozgat Valiliği olarak ilimize gelen tüm tarım işçilerinin rahat bir ortamda rahat bir mevsim geçirmeleri çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!