Vali Yurtnaç engelli öğrencileri ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Yurtnaç engelli öğrencileri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 13:51

Vali Yurtnaç engelli öğrencileri ziyaret etti

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA)-YOZGAT Valisi Kemal Yurtnaç, Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim Okulu ile Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret etti.
Yozgat’ta, aldıkları eğitimleri üretime dönüştürerek, birbirinden güzel el sanatları çalışmalarıyla dikkat çeken Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim Okulu ile Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerini ziyaret eden Vali Kemal Yurtnaç, öğrencilerin faaliyetlerine katılıp birlikte vakit geçirdi VE öğretmenlerden, öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Öğretmenlerin titizlikle ocukların eğitimine katkı sağladığını belirten Vali Yurtnaç, “Yapılan bu iş memuriyetten daha çok gönüllülük işi. Öğretmenlerimiz bu tür dezavantajlı çocukların eğitiminde büyük bir sabır göstermeleri gerekiyor. Bu sabrın mükafatı da inşallah manevi olarak büyük olacaktır” dedi.
Mesleki Eğitim Merkezinde, öğrencilerle masa tenisi ve langırt oynayan Vali Yurtnaç, devletin bu tür dezavantajlı fertleri için her türlü desteği verdiğini belirterek, “Engelli çocuğu olan anne babaların yükü ağır, aynı zamanda da oldukça meşakkatlidir. Büyük sabır gerektiren bir yükün altındalar. Engelliler bizlere rabbimizin bir imtihan vesilesidir” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!