Vali Yılmaz'dan kermes uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Vali Yılmazdan kermes uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 11:49

Vali Yılmaz'dan kermes uyarısı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Valisi Şerif Yılmaz, kermeslerin esnafa zarar verdiğini belirterek, aynı mekanda sabit bir işyeri gibi açılan kermeslere izin verilmeyeceğini söyledi.

Burdur'da girişimci Sermin Kuzey'in KOSGEB desteğiyle faaliyete geçirdiği işyerinin açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Şerif Yılmaz, KOSGEB'in kadın yatırımcılara pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi. Kermeslerle ilgili bir düzenleme yaptıklarını da söyleyen Vali Yılmaz, "Esnaf odası başkanlığımızın bize verdiği dilekçede kermeslerin esnafımıza zarar verdiğini, esnafımızın ticaretini engellediğini, bu nedenle kermeslere izin verilmemesi yönündeki talepleri oldu. Derneklerimizin yine faaliyetlerini yürütmesi, Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde faaliyetlerini yürütmek şartıyla esnafımızın da mağdur olmaması gerekiyor" dedi.

Kermeslerde kanun gereği satılan her ürüne makbuz kesilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yılmaz, "Toplanan her paranın kuruş da olsa makbuzu olması gerekiyor. Ben bugüne kadar gittiğim yerlerde bunu görmedim. Sizler gördünüz mü bilmiyorum. Esnafımız makbuz kesmediği zaman maliyeci tepesine biner, cezasını keser. Hem vergi ödemek zorunda hem de çoluk çocuğunu maişetini düşünmek, onların geçimini temin etmek zorunda. Biz devlet olarak teşvik ediyoruz, destek veriyoruz, bir taraftan da bunların esnafımızın önünü kesmesine fırsat ve imkan sağlıyoruz. O nedenle kermeslerle ilgili il genelinde yaptığımız düzenlemeyle farklı farklı dernekler adı altında bir iki ay süresince aynı mekanda sabit bir işyeri açma gibi kermese izin vermiyoruz" diye konuştu.

Derneklerin kendi binalarında bir gün süreyle kermes yapabileceğini ve bunu engelleme gibi bir durumun olmayacağına işaret eden Vali Yılmaz, şöyle dedi:

"Bütün vatandaşımızın açıkça bilmesi lazım. Hiçbir şeyin engellenmesi yok. Kurallara uymak şartıyla, kurallara uygun şekilde toplanan paralarla, paraların nereye harcandığını bilmek şartıyla devlete açık ve şeffaf bir şekilde sunmak şartıyla izin veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Ama bilin ki daha önce bu kermeslerde toplanan paraların rakamlarını aldım. Bir dönerden alınan para kadar para beyan edildiğini gördüm. Bu geriye kalan toplanan paraların kimin cebine, nereye gittiğini ben bilmiyorum. Devletin en üst yetkilisi olarak bunu benim bilmem lazım. Bunu bu kadar açık ve şeffaf yapan varsa gelsin, buyursun yapsın. Ama saklı gizli paraların nereye gittiği belli olmayacak şekilde 'ben işlem yapacağım' diyene de fırsat vermeyiz. Bu milletin parasını bu milletin dini duygularını birileri kullanmasın, kullanmaya kalkmasın bunlarla ilgili de biz gereken çalışmaları yapıyoruz. Varsa usulsüzlükleri gereğini yaparız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!