Vali Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi ve GAMER’i gezdi

Güncelleme Tarihi:

Vali Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi ve GAMER’i gezdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 13:52

Vali Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi ve GAMER’i gezdi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Valisi Tuğba Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi ve Güvenlik Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) incelemelerde bulundu.

Yılmaz’a, Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ali Gemalmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aziz Aksoy, İl Sağlık Müdürü Hakan Sezen ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muharrem Bukan  ile 112 Acil Çağrı Merkezi, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Yılmaz’a, 112 Acil Çağrı Merkezi’yle ilgili, “Türkiye’de bütün acil çağrıların tek numarada toplanması çalışmaları 2003 yılında başlamış olup, ilimizde 2015 yılı içerisinde devreye alınmıştır. Yalova Acil Çağrı Merkezi Sistemine entegresi planlanan çağrı merkezlerinden 110 İtfaiye 3 Kasım 2015, 122 AFAD 3 Aralık 2015, 112 Sağlık 15 Aralık 2015 ve 177 Orman 9 Aralık 2016 tarihinde devreye alınmıştır.  11 Aralık 2017 tarihinde ise 155 Polis İmdat hattı Yalova Merkez, Termal ve Çiftlikköy ilçeleri ile birlikte devreye alınmıştır. Altyapı sistemlerinin tamamlanmasının ardından Altınova, Armutlu ve Çınarcık ilçeleri 15 Ocak 2018 tarihinde devreye alınacaktır” bilgisi verildi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Sistemin entegre olmasıyla birlikte aranan tek bir numara üzerinden vatandaşlarımıza daha seri hizmet verilecek. Hayati önem taşıyan vakalar açısından zaman kaybının önüne geçilmesine yönelik yerinde bir uygulamayı aktif hale getirmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Fakat bu teknolojik ve sistematik yeniliklerin daha da anlamlı olabilmesi için toplumumuzda yediden yetmişe herkesin ve tüm kurumlarımızın konuyla ilgili daha duyarlı ve bilinçli olması gerekmektedir.”

Bu bağlamda “112 Acili gereksiz arama, yaşama yol ver”  kamu spotunun altını çizen Yılmaz, “Son dönemlerde görsel medya, basın ve sosyal medya üzerinden olmak üzere konuyla ilgili toplumsal duyarlılığı artırıcı yerinde çalışmaların olduğunu görmekteyiz ve bu çalışmaların pozitif geri bildirimlerini almaktayız. Bu nedenle söz konusu duyarlılığın toplumun tamamına yayılması için gerek okullarda çocuklarımızın, gerekse toplum içinde tüm fertlerimizin konuyla ilgili bilinçlendirilerek daha hassas olmaları yönünde tüm eğitsel çalışmaların destekçisi ve takipçisi olacağız” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!