Vali Yerlikaya, Kadınlar Gününü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Yerlikaya, Kadınlar Gününü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 15:21

Vali Yerlikaya, Kadınlar Gününü kutladı

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
Vali Ali Yerlikaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, günün, dünyada ve ülkemizde kadın hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çözümlerin ele alındığı bir tarih olduğunu belirtti. Vali Yerlikaya, mesajında şunları aktardı:
"Yeryüzünü birlikte paylaştığımız, toplumun direği aileyi birlikte kurduğumuz; annemiz, kardeşimiz, eşimiz ve kızımız olmalarıyla başımızın tacı olarak gördüğümüz kadınlarımızın üzerimizdeki hakları asla ölçülemez. Kadın, her yerde ve her zaman sorumluluk üstlenen, yetki kullanan ve her tercihinde iradesini özgürce kullanabilen birey olmalıdır. İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, yaşamın her alanında sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. Ülkemizde çalışan, üreten ve geleceği inşa eden kadınlarımızın, bulundukları her konumda üstün görev ve sorumluluk anlayışıyla hareket ettiklerinin şahitleriyiz. İnsanlık tarihindeki nice örnekleri gibi, ülkemizin kadınları da, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer almışlardır. Kadınlarımız kimi zaman devletin kuruluşunda kimi zaman da vatanın kurtuluşunda görev üstlenerek geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bıraktılar. Bugün de kadınlarımız, ülkemizin demokrasi, kalkınma ve özgürlük mücadelesine damgalarını vuruyorlar. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, kadınlarımızın gösterdiği fedakârlık ve cesaret, asla unutulmayacak bir görüntü olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır. Günümüzde kadın sorunları ve kadına yönelik şiddet olaylarıyla anılan bir toplum olarak anılmanın, özümüzdeki hürmet ve sevgi hissiyatıyla bağdaşmadığına inanıyorum."
Yerlikaya, mesajının devamında şiddet kurbanı kadınları da rahmetle anarak, şöyle dedi:
"Şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.Bu özel günde kadınlarımıza, hak ettiği saygı ve değerin gösterildiği nice 8 Mart'lar temenni ederek; başta Gazi Şehrimizin kadınları olmak üzere ülkemizde ve dünyada karşılıksız sevgisiyle fedakârlık ve şefkat abidesi bütün kadınlarımızın bu günlerini yürekten kutluyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!