Vali Yazıcı Ayvalık'ta ziyaretlere katıldı

Güncelleme Tarihi:

Vali Yazıcı Ayvalıkta ziyaretlere katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 14:46

Vali Yazıcı Ayvalık'ta ziyaretlere katıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı, ilçe ziyaretleri kapsamında geldiği Ayvalık'ta muhtarlardan eğitim ve yardıma muhtaç vatandaşlar için işbirliği yapmalarını istedi.

Ayvalık'ta Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ile birlikte öğrenci ve öğretmenlerle yeni eğitim ve öğretim yılında karşılaşılan sorunlarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Ayvalık'taki muhtarlarla buluşan Yazıcı, 'Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları' çerçevesinde gerçekleştirilen bu buluşmanın talep ve sorunları dinleyerek çözüm üretmek amacını taşıdığını ifade etti. Valilik ve Kaymakamlık olarak muhtarların her zaman yanında olduklarını, vatandaşlara verilen hizmetlerin daha iyi bir noktaya ulaşması için ortak çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Vali Yazıcı, "Özellikle muhtar arkadaşlarımızdan talebim, eğitim ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız konusundaki hassasiyetin en üst noktaya taşınmasıdır. İlçemizde kamu hizmetlerinin etkin, adil ve verimli şekilde sürdürülmesi için gösterdiğiniz işbirliği, yardım ve gayretlere teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için bütün kurumlarımız işbirliği içinde ve yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu anlayışı koruduğumuz sürece üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur. Bizim görevimiz zor durumdaki vatandaşlarımıza devletin şefkat elini uzatmaktır. Bana göre sizin de öncelikli vazifeniz bu olmalıdır. Bunun dışında diğer talepleri de ilgililere iletmelisiniz" dedi.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Vali Ersin Yazıcı daha sonra 18 Ağustos 1992 tarihinde Şırnak'ta vatani görevini yaparken şehit düşen Jandarma Er Ramazan Aydın'ın Ayvalık Küçükköy Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret etti. Şehitlere, Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Vali Yazıcı, şehidin yakınları ile sohbet etti. Vali Ersin Yazıcı daha sonra Cunda Uygulama Oteli'nde konaklayan; İçişleri Bakanlığı'nın 180 günlük eylem planıyla, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki şehit ve gazi çocuklarından seçilen 194 kişilik ikinci öğrenci kafilesi ile buluştu. 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında 21 ilden 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun, Türkiye'nin farklı şehirlerini ziyaret etmelerini sağlayan proje kapsamında iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulduğunu ifade eden Vali Yazıcı, 194 öğrenciyle Cunda Uygulama Oteli'nde akşam yemeği yedi.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!