Vali Yavuz: Yeni projeler üretmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Vali Yavuz: Yeni projeler üretmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 11:53

Vali Yavuz: Yeni projeler üretmeliyiz

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA) - TRABZON'da Vali Yücel Yavuz başkanlığında düzenlenen toplantıda spor ve kültürel işbirliğinin durumu masaya yatırıldı, yeni projeler tartışıldı. Vali Yavuz, "Yurtlarımızda salonlarımız, dini ve eğitim görevlilerimiz var. Her gün daha çok öğrenciye ulaşmak için yeni faaliyetler, yeni projeler üretmeliyiz” dedi.

 

Özellikle teknolojik gelişimlerin ardından sosyal medya bağımlılığının sürekli arttığı üniversite öğrencilerinin yurt odalarındaki hareketsiz yaşamdan kurtulması için yoğun çaba harcanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon İl Müdürü Adnan İpekdal ile ilçe, şube, yurt ve gençlik merkezi müdürleri, Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında toplantı yaptı, bu konuda değerlendirmede bulundu. Toplantıda, iki kurum arasındaki spor ve kültürel işbirliğinin durumu masaya yatırıldı, yeni projeler tartışıldı.

DAHA ÇOK ÖĞRENCİYE ULAŞILMALI

Trabzon merkezde 12 binin üzerinde üniversite öğrencisinin yurtlarda kaldığına dikkat çeken Vali Yücel Yavuz, “Öğrencilerimizin hem spor ve hem de kültürel faaliyetlerde bulunması, bir yandan sağlıklı bir yaşam sürmesi ve öbür yandan da milli ve manevi değerlerle yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalıyız. İlimizde çok sayıda modern spor tesisi var, gençlik merkezlerimiz, antrenörler, liderlerimiz var. Yurtlarımızda salonlarımız, dini ve eğitim görevlilerimiz var. Her gün daha çok öğrenciye ulaşmak için yeni faaliyetler, yeni projeler üretmeliyiz” dedi.

"GENÇLER ODALARDA OTURUYOR"

GHSM İl Müdürü Birdal Öztürk, “Gençlerimizi spor salonuna getirmek, milli ve manevi değerlerin tartışıldığı toplantılara katmak, kültürel gezilere göndermeliyiz. Tabi ki gençlerimizin isteği önemli ama onları bu etkinliklere katmak için teşvik edici çalışmalarımızı artırmalıyız. Katılım oranı yükseliyor ama bunlarla yetinmemeliyiz” diye konuştu.

KYK İl Müdürü Adnan İpekdal ise “Modern tesislerimiz boş dururken, öğrencilerimiz yurt odalarında oturuyor. Boş zamanlarında saatlerce cep telefonuna, bilgisayarına bakıyor. Onları harekete geçirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!