Vali Yavuz: “Uşak’ta Yaşayanların Ortak Paydasının Uşak Olmalıdır”

Güncelleme Tarihi:

Vali Yavuz: “Uşak’ta Yaşayanların Ortak Paydasının Uşak Olmalıdır”
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 15:38

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olağan Haziran ayı toplantısında Vali Seddar Yavuz Konuşurken

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı olağan toplantısına katılan Vali Seddar Yavuz, sanayici ve iş adamları ile istişarelerde bulundu.
UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet ve Meclis Başkanı İsmail Karaman tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, meclis toplantınsa katılarak 2014 - 2023 TR33 Bölge Planı, Çevre Düzeni Planı ve 2014 - 2017 Yerel Gelişme Eylem Planı hakkında sanayici ve iş adamlarına bilgi verdi.
Uşak sanayici ve iş adamlarını önemsediklerini ifade eden Vali Yavuz, “Uşak önemli işleri başarmış, sanayide önemli bir noktaya gelmiş bir şehir. Bir ülkenin en önemli insanları girişimcileri, bilim adamları ve fikir adamlarıdır. Bu nedenle Uşak’ta girişimci ruhuna sahip iş adamları ve sanayicilerimiz yaptıkları yatırımlarla hem il hem de ülke ekonomisine önemli katkıları bulunmaktadır “ dedi.
Uşak’ın geleceğinin planlanması, yatırımlar için hangi yol haritasının izleneceği konusunda çeşitli planlamaların yapıldığını ifade eden Vali Yavuz, “2014 - 2023 TR33 Bölge Planı, Çevre Düzeni Planı ve 2014 - 2017 Yerel Gelişme Eylem Planlarının harılanarak Uşak’ta gelecekte izlenecek yol haritası belirlenmiştir. Uşak ili yerel ekonomik gelişme programı adı altında bir program hazırlattık. Hazırlanan bu program önümüzdeki 3 yıl içerisinde kamu ve özel sektörün neleri hedeflemesi gerektiğini gösteren bir belgedir. Program doğrultusunda önceliğimiz sanayi yatırımlarının arttırılması olmak üzere turizm ve ulaşım yatırımlarının arttırılmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda hem özel sektör hem kamu olmak üzere bu alanlardaki yatırımların arttırılmasında iş birliği içersinde olacağız” dedi.
Görüşleri ve düşünceleri ne olursa olsun Uşak’ta yaşayanların ortak paydasının Uşak olması gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, “Görüşümüz ve düşüncemiz ne olursa olsun bizim ortak paydamız Uşak’tır. Bu duygu ve düşünce ile hareket ettiğimizde başaramayacağımız herhangi bir husus yoktur. Biz değerlerimizi mutlak suretle ülkemizin ve dünyanın vitrinine koyabilmeliyiz. Uşak’ın bütün değerlerini vitrinlerine koymalıyız ve Uşaklılar olarak biz değerlerimizi tanımalıyız” diye konuştu.
Toplantının ardından Uşak Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, emeklerinden ve önemli bir hizmet binasını Uşak’a kazandırdıklarından dolayı sanayici ve iş adamlarına teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!