Vali Yavuz: Tarım ve turizm bu şehir için yetmez

Güncelleme Tarihi:

Vali Yavuz: Tarım ve turizm bu şehir için yetmez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 11:34

Vali Yavuz: Tarım ve turizm bu şehir için yetmez

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ORDU Valisi Seddar Yavuz, kent ekonomisinin fındık ve tarıma dayalı sanayi olduğuna dikkat çekerek, "Sadece fındık üretimi üzerinden bu şehri kurgulamak ve kalkındırmak düşüncesi, tamamen gerçek dışıdır. Bu şehre sınıf atlatacak üçüncü alan, çevre ile uyumlu sanayidir" dedi.
Vali Seddar Yavuz, Ordu'nun vizyonu, ekonomik durumu, sanayisi, kalkınması, istihdamın ve yatırımın artırılması, işsizliğin önlenmesi ile işadamlarının karşılaştığı sorunları değerlendirmek amacıyla Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Ekonomi ve Kalkınma Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yaparak Ordu'nun ekonomik durumunu değerlendiren Vali Seddar Yavuz, sadece fındık üretimi üzerinden kenti kurgulama ve kalkındırma düşüncesinin tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayarak, tarımın yanında turizminde önemli olduğuna dikkat çekti. Sanayileşmenin de önemli olduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, "Bu şehre sınıf atlatacak üçüncü alan, çevre ile uyumlu sanayidir. Yeni organize sanayi bölgeleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ordu ve Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde kamulaştırma işlemlerinde büyük oranda uzlaşma sağlanırken, Ünye’de ise şuana kadar herhangi bir uzlaşma sağlanamadı. Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş’un gücünden de istifade ederek bu kamulaştırma bedellerinin ilimize en kısa zamanda tahsisi konusunda kendisiyle sürekli istişare halindeyiz. 1- 1,5 yıl içinde kamulaştırma işlemlerimizi tamamlayıp, burada altyapı çalışmalarını bitirerek, sanayicilerimize yer göstermek zorundayız” dedi.
İşadamlarınında destekleneceğini vurgulayan Vali Yavuz, "Valilik olarak sorunları suretle çözmemiz gerekiyor. Bunun için hiç merak etmeyin gece gündüz gayret gösteriyoruz. Görüşülmesi gereken herkesle görüşüyoruz. İrtibatlarımızı sürekli sağlıklı ve zinde tutuyoruz. Elbette kamu hizmetlerinde standartları yükseltecek, vatandaş memnuniyetini sağlayacağız. Ama en önemli yapacağımız şey, işadamlarımızın yanında olmak ve onları her fırsatta desteklemeye devam etmek. 5 yıl sonra Ordu’yu hiç kimse tanıyamaz. Burada gayrimenkul almak,  iş yapmak, bir hayli zor hale gelecek. Çünkü Ordu, Karadeniz’in incisi olmayı hak edecek bir geleceği bize vadediyor. Bizler sorun üreten değil, sorun çözen, kavga eden değil, sulh eden, proje ve vizyon üreten bir yaklaşımla bir araya geldiğimizde, bu şehrin başaramayacağı hiçbir şey yoktur" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!