Vali Yavuz, burslu yabancı öğrencilerle yemekte buluştu

Güncelleme Tarihi:

Vali Yavuz, burslu yabancı öğrencilerle yemekte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 16:20

Vali Yavuz, burslu yabancı öğrencilerle yemekte buluştu

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trabzon Şube Koordinatörlüğü tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekte burs alan öğrencilerle bir araya geldi.

Yemeğe Vali Yücel Yavuz’un yanı sıra KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başbakanlık Yurtdışı Türkiye Bursları Trabzon Şube Koordinatörü Selim Demirci, ilgili dernek ve vakıf yöneticileri katıldı. Türkiye burslarının ülkemizin eğitimde bir marka haline gelmesini sağladığını ifade eden Vali Yücel Yavuz, “Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin her türlü ihtiyaçları karşılanmakta ve burs imkanı sağlanmaktadır. Ülkemizde dünyanın 160 farklı ülkesinden 60 bin Türkiye mezunu bulunuyor. Bu hizmet, ülkemizin gelecek vizyonunda ve tanıtımında çok önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

Burslardan faydalanan gençlere de seslenen Vali Yavuz, “Dünyada barışı, adaleti ve doğruluğu hakim kılmak için sizlere büyük görevler düşüyor. Sizleri bu bakımdan yurtdışında birer elçimiz olarak görüyoruz. Valiliğimiz başta olmak üzere üniversitemiz, belediyemiz ve diğer kamu kurumları ile her zaman yanınızdayız. Dünyada yaşanan zulme ve haksızlıklara karşı daha çok çalışacağız, daha çok gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da 80 farklı ülkeden 400 civarında öğrenci eğitim alıyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!