Vali Varol, şehit yakınları ve gazilerle yemekte buluştu

Güncelleme Tarihi:

Vali Varol, şehit yakınları ve gazilerle yemekte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 13:41

Vali Varol, şehit yakınları ve gazilerle yemekte buluştu

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Valisi Osman Varol, şehit yakınları ve gaziler için Valilik tarafından düzenlenen yemek programında bir araya geldi.

Amasya Valiliği tarafından düzenlenen programa şehitlerin aileleri ve gazilerin yanı sıra Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Vali Yardımcıları Turgay İlhan ile Ferhat Burakgazi ve protokol üyeleri katıldı.

Programda konuşan Amasya Valisi Osman Varol, “Bizler için gönlümüzde her zaman ayrı yeri olan aziz Şehitlerimizin kıymetli aileleri, değerli gazilerimiz ve onların aileleri öncelikle hepinize en kalbi duygularımla hoşgeldiniz diyorum. Malumunuz olduğu üzere geçen yıl 15 Temmuzda yaşanan ve daha sonrasında çok haince bir eylemin ardından 15 Temmuz günü, demokrasi ve milli birlik günü olarak ilan edildi. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bu yıl ilk anma etkinlikleri geniş kapsamlı bir biçimde, Valiliğimiz ve tüm Türkiye ile birlikte paralel gerçekleştirilmektedir. Bu akşam bu vesileyle sizlerle birlikte olmak istedik. Sözlerime başlarken belirtmek istediğim bir husus var. Tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimizin geride bıraktıkları ve bizlere emanetleri olan çok kıymetli ailelerine başsağlığı diliyorum, sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Merzifon Şehit Aileleri Derneği Başkanı, Amasya Valisi Osman Varol’a Türk Bayrağı işlemeli tablo takdim etti. Vali Varol Şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenirken, program İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu’nun 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitler için yaptığı dua ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!