Vali Varol il hayat boyu öğrenme proje toplantısına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Vali Varol il hayat boyu öğrenme proje toplantısına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 14:03

Vali Varol il hayat boyu öğrenme proje toplantısına katıldı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA) - AMASYA’da İl Hayat Boyu Öğrenme İşbirliği Toplantısı Vali Osman Varol başkanlığında yapıldı.
Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda devam ettirilen İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı Amasya Valisi Osman Varol başkanlığında gerçekleştirildi. Amasya’daki resmi, özel ve sivil etkinlikleri birlikte planlama ve uygulamaya koyma, hizmet tekrarı ve verimliliği arttırmak amacıyla yapılan İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısına, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Burada konuşma yapan Vali Varol, "Hayat boyu Öğrenme sadece okulla sınırlı kalmayan bir süreçtir ki evde, işde, sosyal hayatın bütün alanlarında devam etmektedir. Bu süreç çerçevesinde kişinin yaşı, eğitim seviyesi ya da sosyal statüsü, eğitim alması için herhangi bir engel teşkil etmemektedir. Dolayısıyla hayat boyu öğrenmeyi bir yaşam biçimi olarak nitelemek yanlış olmayacaktır. Burada bizim üzerimize düşen de Amasya'mızın kendi ölçeği içerisinde hangi mesleklere ihtiyacı olduğunu hassasiyetle tespit ederek proje çalışmaları başlatmaktır. O nedenle, komisyonumuzun çalışmaları son derece önem arz etmektedir. Talep ve ihtiyaçların belirlenmesi, eğitim çalışmalarının ciddiyetle icra edilmesi, inanıyorum ki Amasya’nın ve ülkemizin geleceği açısından olumlu sonuçlar ortaya koyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yapılan çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Vali Varol'un konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve Komisyon İşbirliği sunumu gerçekleştirildi. Sunumda, hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacı ile il genelinde yapılan eğitim-öğretim, öğretici ve belletici kurslar ve yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Toplantı, işbirliği yapılan kurumların temsilcilerinin 2017-2018 öğretim yılı için yaygın eğitim faaliyetleriyle ilgili görüş ve önerileri, dilek ve temennileri gündeme alınmasının ardından sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!