Vali Tuna, TÜBİTAK’ı Yurtdışında Temsil Edecek Başarılı Öğrencileri Kabul Etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Tuna, TÜBİTAK’ı Yurtdışında Temsil Edecek Başarılı Öğrencileri Kabul Etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 17:18

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK) TARAFINDAN ABD’DEKİ BİR YARIŞMAYA KATILMAK İÇİN SEÇİLEN ÖĞRENCİLER VE TÜBİTAK BÖLGE KOORDİNATÖRÜ DOÇ. DR. EYÜP ARTVİNLİ, ESKİŞEHİR VALİSİ GÜNGÖR AZİM TUNA’YI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ABD’deki bir yarışmaya katılmak için seçilen öğrenciler ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Artvinli, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.
TÜBİTAK tarafından ABD’deki INTEL-ISEF Proje yarışmalarında temsil etmek üzere seçilen “Çevre Kirliliğini Önlemede Doğal Ve Dispers Boyarmaddeler İle Süperkritik Karbondioksitte(Scco2) ve Su Ortamında Polyester Elyafının Boyanması, Boya Kalitelerinin Karşılaştırılması” isimli kimya projesinin sahibi olan öğrenciler; Cemre Su Züberi, Orhun Arda Özcan, Okul Müdürü Sinem Beken, Danışman Öğretmen Dr. Arzu Harzadın ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Doç Dr. Eyüp Artvinli’ye, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, bu tür yarışmalara ülke olarak katılmanın önemine dikkat çekti. Bu önemli projenin mutlaka patentlenerek kayıt altına alınmasını ve korunmasını isteyen Vali Tuna, TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörlüğü ile her zaman işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Başarılı öğrencilerin yaptığı projenin Eskişehir’deki tüm öğrencilere örnek olmasını dileyen Vali Tuna, Eskişehir’in gelecekte bilim kenti olma özelliğiyle ön plana çıkacağını söyledi.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Doç Dr. Eyüp Artvinli ise, “TÜBİTAK-BİDEB tarafından 2015 yılında düzenlenen 46’ncı Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Eskişehir Bölge Birincisi olarak Ankara’daki Türkiye finallerinde yarışıp önce teşvik ödülü alan ve Eskişehir Özel Gelişim Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan Kimya projesi, şimdi de TÜBİTAK tarafından ABD’deki INTEL-ISEF (The Intel International Science and Engineering Fair) Proje yarışmalarında temsil etmek üzere seçilmiştir” dedi.
Doç Dr. Eyüp Artvinli, projenin 2015 yılında TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na gönderilen 13 bin 775 proje içerisinden en iyi ilk 10’a kalmayı başararak TÜBİTAK’ı temsilen Eskişehir ilinden ilk defa yurtdışına gönderilecek proje olması açısından da önem taşıdığını vurgulayarak, “TÜBİTAK-BİDEB tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye finalleri sergisinde yer alan projeler içinden TÜBİTAK tarafından oluşturulan bir jüri tarafından, yurtdışındaki yarışmalara proje seçimi de yapılmaktadır. Bu projeler yurtdışında rekabet edebilirlikleri yüksek olanlar arasından seçilenler olup, üst düzey projelerdir. Bu şekilde seçilerek TÜBİTAK adına uluslararası ISEF Proje Yarışması ve AB Genç Bilim Adamları Yarışmasına katılarak birincilik, ikincilik, üçüncülük ödüllerinden birini alanlardan isteyenler; ÖSYS’ye ilk girdikleri yıl alanlarındaki yükseköğretim programlarından, istediklerine sınavsız olarak kontenjan dışında ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir. Dolayısıyla Eskişehir ilimizden seçilen bu Kimya projesinin ABD’de yapılacak INTEL-ISEF yarışmalarında derece alması durumunda söz konusu proje sahibi öğrencilerimiz tıp fakülteleri başta olmak üzere Kimya branşının YGS kılavuzunda müsaade ettiği fakülte ve bölümlere doğrudan yerleşme hakkına sahip olabileceklerdir” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Vali Tuna, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek günün anısına hediye verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!