Vali Tuna’nın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vali Tuna’nın Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:06

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında, Cumhuriyeti, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşu olarak tanımlayan Vali Tuna, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletçe yazdığımız Kurtuluş Destanı sonucunda kurulan Cumhuriyetin 92. yıl dönümünü, aydınlık bir gelecekte yürümenin coşku ve gururuyla kutluyoruz. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Cumhuriyetin ilanı, Kurtuluş Mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir neticesidir. Cumhuriyeti dimdik ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz milletin kendisidir. Milletimiz, Cumhuriyetin bütün değerlerini benimsemiş ve bu değerlere dün olduğu gibi
bugün de aynı heyecanla sahip çıkmaktadır. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır" ifadelerine yer verdi.
"TÜRKİYE EN GELİŞMİŞ İLK 10 ÜLKE ARASINDA OLMAYI HEDEFİNE KOYMUŞTUR"
Türkiye’nin hedeflerine de değinen Vali Tuna, mesajını şu şekilde sonlandırdı;
"Türkiye, Cumhuriyetle birlikte uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş ve dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında olmayı hedefine koymuş bir ülkedir. Güçlü ve çağdaş Türkiye’yi var eden Cumhuriyet yönetimi, ülkemizin gelecekte de medeni, çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin güvencesidir. Cumhuriyet kurulurken, bu ülkenin dört bir yanından gelip vatanın bağımsızlığı uğruna cephede can veren şehitlerimiz gibi bugün de Cumhuriyet uğruna terörle mücadele ederken canlarını feda eden şehitlerimiz de bizler için aynı değerdedir. Eskişehirli hemşerilerimin ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!