Vali Toprak öğrencilerin bilimsel çalışmalarını inceledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Toprak öğrencilerin bilimsel çalışmalarını inceledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 10:16

Vali Toprak öğrencilerin bilimsel çalışmalarını inceledi

Haberin Devamı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Hakkari Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret ederek, öğrencilerin bilimsel ve sanatsal çalışmalarını inceledi.

Ziyarete, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ile Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun katıldı. Vali Cüneyt Orhan, Hakkari Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Bilim ve Sanat Merkezinin, gençlerin eğitim hayatına hazırlanmasında önemli bir rolu olduğunu belirterek, "İlimizde yaklaşık 2 yıldır faaliyet yürüten rehberlik, araştırma, bilim ve sanat merkezi gençlerimizin eğitim hayatına hazırlanmasında çok önemli rol oynuyor. Normal yaşıtlarına göre gerek zeka yönünden, gerek sanatsal zeka yönünden, gerek matematiksel düşünme yönünden önde olan çocuklarımız var. Bu çocukların vatanına, milletine, verimli bir şekilde fayda sağlaması için böyle bir kururumuz var."dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği sınav sonucuna göre özel yetenekli çocukların belirlendiğini söyleyen Vali Orhan, "Öncelikle öğretmenlerimizi eğitiyoruz il genelinde 900 civarında öğretmenimize hangi kriterli çocukların önde oldukları anlayabilecekleri değerlendirebilecekleri bir eğitim verildi. Bunların hünerleri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı sınav yapılıyor, bu sınav neticesinde başaralı testleri geçen çocuklarımız yaşıtlarına göre önde değerlendirilecek hale geliyorlar. Ve bu yıl yeteneklerini daha da geliştirip, bilimsel yönden katkıda sağlanarak vatana millete eğitim camiasına daha faydalı olabilmeleri burada tam bir katkı altında takviye altına alıyorlar"

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!