Vali Toprak, inşallah seneye de kuru kayısı dağıtırız

Güncelleme Tarihi:

Vali Toprak, inşallah seneye de kuru kayısı dağıtırız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 13:45

Vali Toprak, inşallah seneye de kuru kayısı dağıtırız

Haberin Devamı

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA) - MALATYA Valisi Mustafa Toprak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa başlattığı “Kuru Üzüm Dağıtımı” projesi kapsamında, Yeşilyurt ilçesi Selahattin Eyyub-i İlkokulunda düzenlenen programa katılarak öğrencilere üzüm dağıttı.
Yeşilyurt Selahattin Eyyub-i İlkokulunda düzenlenen Kuru Üzüm dağıtım programına Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Sağlık müdürü Vekili Dr. Kemal Şener, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı. Okul girişinde okul idarecileri ve öğrenciler tarafından karşılanan Vali Toprak’a öğrenciler çiçek takdim etti. Vali Toprak’da öğrencilere teşekkür ederek onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Birinci ve İkinci Sınıf öğrencilerine kuru üzüm dağıtımı yapan Vali Toprak İlimizde Aralık ayı sonuna kadar her hafta Salı ve Perşembe günleri Kuru Üzüm dağıtımı yapılacağını ifade edip, çocuklarımıza şifa olmasını dileyerek önümüzdeki yılda kayısı dağıtılması temennisinde bulundu.
Vali Toprak Kuru Üzüm Dağıtımı projesini başlatan Başbakan ve ilgili bakanlara da şükran ve teşekkürlerini sunarken emeği geçen herkese de teşekkür etti.
Üzüm dağıtımı yaptığı sınıflarda öğrencilerle sohbet edip görüşen Vali Toprak, dersleri hakkında da hem öğrencilerden hem de öğretmenlerinden bilgiler aldı. Bu günün anlamına istinaden derslerde Atatürk konusunun işlendiğini öğrenen Vali Toprak’a öğrenciler bu gün öğrendikleri Atatürk hakkında kendilerinin kaleme aldığı şiirleri ve güzel sözleri okudular, yaptıkları resimleri gösterdiler.
Vali Toprak’da bu günün önemine değinerek Kurtuluş Savaşını, Milli Mücadeleyi, İstiklal Harbini yöneten ve Türkiye Cumhuriyetini ve Devletini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarlıklarını, rahmet dileklerini bir kez daha buradan da ifade ettiklerini, öğrencilerinde Atatürk’e olan minnettarlıklarını ve vefa borçlarını çok çalışarak, ülkeyi severek, vatanı, milleti gelecekte çok iyi yaşatmak için çaba göstererek yerine getirmiş olacaklarını dile getirdi.
'Kuru Üzüm Dağıtımı' hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Bugün itibari ile Malatya’mızdaki okullarımıza üzüm dağıtımı başlamıştır, Ülke genelinde resmi anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine Salı ve Perşembe günleri uygulanacak' dedi.
Üzüm dağıtımı sonrası okul idarecileri ve öğretmenlerle de bir araya gelerek toplantı düzenleyen Vali Toprak daha sonra okuldan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!