Vali, TMSF'ye devredilen şirketi gezdi

Güncelleme Tarihi:

Vali, TMSFye devredilen şirketi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 17:10

Vali, TMSF'ye devredilen şirketi gezdi

Haberin Devamı

DENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında TMSF'ye devredilen süt ve süt ürünleri üreticisi Aynes'te incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak, Aynes'in kentin önemli değerlerinden olduğunu belirterek, herkesin sahip çıkmasını istedi.
Acıpayam'da bulunan, 15 Temmuz'dan sonra yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin ile birlikte 19 yönetici ve çalışanı tutuklanan Aynes Süt ve Süt Ürünleri A.Ş., daha sonra mahkeme kararıyla TMSF'ye devredildi. TMSF tarafından yönetimi devralınan ve kayyum atanan Aynes'i ziyaret eden Vali Ahmet Altıparmak, işletmenin idari ve üretim noktalarında incelemelerde bulundu. Burada çalışan personelle sohbet eden Vali Altıparmak, yetkililerden üretim safhaları hakkında bilgi aldı.
Vali Altıparmak, Aynes'in Türkiye'de süt ve süt ürünleri ile yem üreten önemli bir firma olduğunu vurguladı. Firmanın, kentin önemli bir değeri olduğunu ve binden fazla çalışanı bulunduğunu belirten Vali Altıparmak, "İşletmede şu anda 1050 kişi çalışıyor. Bu büyük bir rakam. Buradaki çalışanların yanı sıra, birçok çiftçimiz ürünlerini bu işletmeye getiriyor. Yani buradan binlerce kişi ailesini geçindiriyor, ekmek parasını kazanıyor. Bilindiği gibi bir süre önce firmanın ismi terör yapılanması ile anılmıştı. Ama artık firmanın bu yapılanmayla bir bağlantısı kalmadı. Süt ve süt ürünleri sektöründe önemli kuruluşlar arasında yer alan Aynes'e tüm Denizlililer sahip çıkmalı" dedi.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!