Vali Taşyapan yeni kimlik kartları için başvuruda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Vali Taşyapan yeni kimlik kartları için başvuruda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 10:47

Vali Taşyapan yeni kimlik kartları için başvuruda bulundu

Haberin Devamı

VAN,(DHA)- VAN Valisi İbrahim Taşyapan, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi' kapsamında bütün illerde 2 Ocak 2017 tarihinde başlanan yeni T.C. Kimlik Kartı için müracaatta bulundu.

Eşi Nesibe Taşyapan ile birlikte, müracaatını İpekyolu İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yapan Vali Taşyapan, İl Nüfus Müdürü Mehmet Seven ile İlçe Nüfus Müdürü Zehra Figen Öztürk’ten yeni T.C. kimlik kartları ve başvuru sürecinde yapılan işlemler hakkında bilgi aldı. İl Nüfus Müdürü Seven, Vali Taşyapan’a uluslararası standartlarda, kişiye ait biyometrik parmak izi, damar haritası ve el ayası gibi özellikleri barındıran kartların, en az 10 yıl dayanıklılığı bulunduğu bilgilerini aktardı. Nüfus müdürlüğünde görevli memurdan, işlemlerin tamamlanmasının ardından yeni kimlik kartına ait şifrelerin yer aldığı zarfı teslim alan Vali İbrahim Taşyapan ise, kişisel bilgileri içeren, kullanımı kolay ve yüksek güvenlikli olarak tasarlanan çipli yeni kimliklerin, vatandaşların kimlik bilgilerini korumak adına hayata geçirilen önemli bir hizmet olduğunu söyledi.
 
Yeni kimlik kartlarına başvurularda yaşanan yoğunluk nedeniyle, İçişleri Bakanlığınca ilçe nüfus müdürlüklerinde mesai saatleri yeniden düzenlenmiş ve yoğunluk azalıncaya kadar hafta içi saat 19.00’a kadar uzatılmış, cumartesi ve pazar günleri de 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verilmeye başlanmıştı. Yeni kimlik kartı değişiminde vatandaşlardan, nüfus cüzdanı veya tanıtıcı resmi kimlik belgesi ile son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf isteniyor. 



FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!