Vali Su'dan turizm denetimi

Güncelleme Tarihi:

Vali Sudan turizm denetimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 10:37

Vali Su'dan turizm denetimi

Haberin Devamı

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) - MERSİN Valisi Ali İhsan Su, Silifke ilçesinde kent turizmine kazandırılacak olan tarihe tanıklık etmiş mekanları yerinde inceleyerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Su'ya, Silikfe ilçesindeki incelemeler sırasında Kaymakam Şevket Cinbir’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile Müzesi Müdürü Nilgün Yılmazer de eşlik etti. İncelemelerine ortaçağ mimarisine sahip Silifke Kalesi’ni ziyaret ederek başlayan Vali Su, yürütülen restorasyon çalışmalar hakkında Müze Müdürü Yılmazer ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra hakim bir tepenin üzerinde bulunan kalenin eteklerinde bulunan, Roma döneminde inşa edilen ve 10 bin metreküp depolama kapasitesine sahip ‘Tekir Ambarı Sarnıcı’nı yerinde inceleyen Vali Su, ardından yapımı MS 2. yüzyıla tarihlendirilen Saray Mahallesi'ndeki Jüpiter (Zeus) Tapınağı’nı da geçti.
Vali Su, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın destekleriyle her alanda olduğu gibi kültür ve turizm alanında da ilin turizm potansiyelini artıracak çalışmaların süratle devam ettiğini söyledi.
Cennet-Cehennem turizm alanlarında ve Silifke kalesinde restorasyon çalışmalarının başladığının ifade eden Vali Su, Uzuncaburç, Helenistik Kule gibi yerlerde proje çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi.
Programını 8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1939 yılında mezun olduğu tarihi Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret ederek sürdüren Vali Su, tarihi okul hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra okulun onarımının süratle yapılacağını belirtti.
Göksu Mahallesi'ndeki Atatürk Ortaokulu’nu da ziyaret eden Vali Su, burada öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Okul ziyareti sırasında girdiği bir sınıfta öğrencilerle yakından ilgilenerek, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci döneminin hayırlı ve verimli bir şekilde geçmesi temennisinde bulunan Vali Su, daha sonra öğretmenler odasında okul idarecileri ve öğretmenlerle de bir araya geldi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!