Vali Su’dan Başkan Dinçer’e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vali Su’dan Başkan Dinçer’e ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 12:15

Vali Su’dan Başkan Dinçer’e ziyaret

Haberin Devamı

MERSİN Valisi Ali İhsan Su, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer'e iade-i ziyarette bulundu. Birlik binası önünde Başkan Dinçer ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Vali Su’ya Başkan Dinçer tarafından günün anısına bir buket çiçek takdim edildi.
Makamda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Dinçer, yılda 5 bin esnafın kepenk kapattığı Mersin'de, işyeri açmak isteyenlere yol haritası çizmek amacıyla mesleki eğitim ve danışmanlık hizmeti verecek merkeze acil ihtiyaç duyduklarını söyledi. Mersin’de 70 meslek odası ile 65 bin esnaf ve sanatkarlara üyelik ve mesleki eğitim alanlarında hizmet verdiklerini kaydeden Dinçer, ''Bizler kapanan işyeri sayısının azalması ve piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlarda işyeri açılması amacıyla hem eğitim hem danışmanlık merkezi verecek bir eğitim ve danışmanlık binasına ihtiyaç duyuyoruz. Bu merkezin içerisinde Valilik temsilciliği, Milli Eğitim, İŞ-KUR, KOSGEB de bulunmalı. Bugün bir işyeri açmanın maliyeti 50 bin lira. Kapanan her işyeri mili servetin çöpe gitmesine neden olurken, işsizler ordusun artmasına zemin hazırlıyor'' dedi.
Esnaf  liderinden gelen bu ihtiyacı karşılamak üzere kamuya ait kullanılmayan binaların tespit edilmesi için çalışma yapacaklarını söyleyen Vali Ali İhsan Su, ''Esnaf ve sanatkarlara eğitim ve danışmanlık hizmeti vermenin ve piyasanın ihtiyaç duyduğu ara elemanın yetiştirilmesi çok önemli. Bahsedilen çalışmanın tamamlanması sonrası sizlere hitap edecek bir hizmet binasını inşallah kazandırırız. Şehir merkezindeki esnafın korunması amacıyla büyük alışveriş merkezlerinin şehir dışında olması gerektiğine inanıyorum. Mevcut esnafı bu yaşam tarzına nasıl uydururuz, esnafı değişime dönüşüme nasıl kazandırırız onun çalışması yapılmalı'' diye konuştu.
Vali Su ziyaret sonrası Başkan Dinçer ile birlikte çevre esnafını ziyaret ederek, esnafa hayırlı işler ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!