Vali Şimşek’ten  projeye destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Vali Şimşek’ten  projeye destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 13:26

Vali Şimşek’ten  projeye destek çağrısı

Haberin Devamı


Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE'de  "Marka Kent Niğde' projesinin startı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında düzenlenen arama konferansı ile verildi.
Niğde Valiliği ve Niğde Ömer Halisdemir üniversitesi işbirliğinde koordine edilen ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından finansal destek sağlanan projenin ilk etabında STK'lar, kent gönüllüleri ve basın mensupları ile düzenlenen arama konferansında Niğde'nin  gelişimindeki eksik yönler, tanıtımı, ekonomik durumu gibi birçok konu başlığı altında anketler düzenlendi.
Yaklaşık 150 kişinin katıldığı arama konferansı öncesi açılış konuşması yapan  Vali  Yılmaz Şimşek, Marka Kent Niğde projesinin Niğde'nin vizyonunu belirleyeceğini belirterek, Niğde'de ve farklı illerde ikamet eden tüm Niğdelilerden projeye destek çıkmalarını istedi.
Vali  Yılmaz Şimşek konuşmasında şunları dedi:
"Bu projeden maksat Niğde'nin Marka olabilecek değerlerini belirlemek ve bu değerler üzerinden Niğde'nin Markalaşma sürecini başlatmaktır. Nihai hedef ise şehrimizin marka kimliğini belirleyerek Niğde'yi marka bir şehir yapmaktır. Marka Kent Niğde Projesi Niğde'ye Vali olarak atandığımdan beri üzerinde çalıştığım ve gerçekleşmesi için tüm olanakları seferber ettiğim ve Niğde'nin bugününü değil geleceğini de güvence altına almak için yola çıkılmış bir projedir. Konuyla ilgili olarak Ahiler Kalkınma Ajansı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yaptığım görüşmeler sonucunda kalkınma ajansından mali destek, üniversitemiz öğretim üyelerinden de bilimsel destek alarak yola çıktık. Bu süreçte Niğde Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer paydaşlarımız proje fikrimizi desteklediler ve hep yanımızda oldular. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum. Bu proje ile amacımız; Niğde'nin markalaşma sürecini başlatmak, şehir markasına yönelik farkındalık geliştirmek ve şehrin marka kimliğini belirlemektir.  Ekonomisi ağırlıklı olarak tarıma dayalı olan ilimiz Niğde, sanayisinin ve hizmetler sektörünün de gelişmekte olduğu bir şehir. Biz bu ikiliye yeni bir aktörü daha dahil etmek için bu yola çıktık. Niğde'yi markalaştırarak bilinirliğinin artmasını, orta vadede de turizm ve kültür kenti olmasını istiyoruz. Tarihi ve kültürel değerler ile doğaya zarar vermeden marka kent olmayı amaçlıyoruz."
Vali Yılmaz Şimşek'in yaptığı açılış konuşmasının ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk projenin hedefinin neler olduğunu anlatan bir sunum yaptı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!