Vali Şerif Yılmaz: Düşmanlarımız Hiç Değişmedi, Dün Oynanan Oyunlar Bugün Yine Sahnede

Güncelleme Tarihi:

Vali Şerif Yılmaz: Düşmanlarımız Hiç Değişmedi, Dün Oynanan Oyunlar Bugün Yine Sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 23:50

VALİ ŞERİF YILMAZ

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Cumhuriyet, tarihten silinme, yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayken ’Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek tarih sahnesindeki hükmünü sürdüren devletimizin ve milletimizin en büyük kazanımıdır" dedi.
Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. yıl dönümünü sebebiyle bir mesaj yayınlayan Vali Yılmaz, "İçimizdeki ve dışımızdaki düşmanların oynadığı oyunlara, çıkardıkları zorluklara rağmen bugün hala ayaktayız ve her geçen gün inançla, azimle millet ve Devlet olarak daha da güçleniyoruz. İstiklal ordularını yetiştiren, Cumhuriyet temellerinin atıldığı bu topraklarda bulunmanın onurunu yaşıyorum. Bizler parçalanıp, yok edilmek istenen bir milletin evlatlarıyız. Dün oynanan oyunlar bugün yine sahnede. Düşmanlarımız hiç değişmedi. Osmanlı Devleti’nden bu yana sadece kendi milletine değil tüm insanlara ebedi yurt olması adına çabalanmış, barışı ve hürriyeti en büyük ilkesi kılmış bu topraklarda bugün yine emperyalist güçlere karşı savaş halindeyiz.
Kurtuluş Savaşı’nda içeriden ve dışarıdan gelen saldırılara karşı göğüs geren, dik duruşuyla zaferi getiren Türkiye’nin bugün içinde bulunduğumuz süreçte de dış güçlere ve içimizdeki maşalara gerekli cevabı vereceğine inanıyorum. Bugün ihtiyacımız olan şey birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir. Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olacak olan bir zaferle çıkan Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. Bu başarının ardında Türk milletinin fedakarlığı, vatan sevgisi ve azmi vardır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın kahramanlarını, bu vatan için canlarını feda ederek milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, tüm Kütahyalı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!