Vali Şahin'den yeni mezun polislere "Amirleriniz dışında kimseden talimat almayacaksınız"

Güncelleme Tarihi:

Vali Şahinden yeni mezun polislere Amirleriniz dışında kimseden talimat almayacaksınız
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 12:29

Vali Şahin'den yeni mezun polislere "Amirleriniz dışında kimseden talimat almayacaksınız"

Haberin Devamı

Özgür ALTUNCU-Taner YENER/İSTANBUL,(DHA) Her biri farklı lisans programlarından mezun 611 üniversite mezunu genç, Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde gördükleri 8 aylık eğitimin ardından polis memuru olmaya hak kazandı.

MEVZUAT HATIRLATMASI
Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Spor Salonunda bugün gerçekleştirilen törende mezun olan polis memurlarına hitaben konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Sizin hiyerarşik amirleriniz, mevzuatla size emir verme yetkisiyle yetkilendirilmiş amirleriniz dışında, hiç kimseden emir ve talimat almayacaksınız" dedi.

EMÄ°R TALÄ°MAT HATIRLATMASI
"Sizin hiyerarşik amirleriniz, mevzuatla size emir verme yetkisiyle yetkilendirilmiş amirleriniz dışında, hiç kimseden emir ve talimat olmayacaksınız" uyarısıyla konuşmasına başlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bizler bu millete, bu devlete, bu ülkeye sadakatle ve bu ülkenin değerlerine ve tarihi birikimine sadakatle hizmet edeceğiz. Her bir vatandaşımız sizin için kardeşiniz, babanız, evladınız yakınlığındadır. Sizlerin adaletsizlik yapma hakkınız yok. Üzerine zorlayıcı gücünü kullandığınız insana bile polis bunu yapmak zorundaydı dedirtmeniz lazım. Ülkemiz sizlerin ve sizler gibi düşünen mesai arkadaşlarınız sayesinde bir daha 15 Temmuzları yaşayamayacak"diye konuştu.

NE KADAR ÖVÜNSEK AZ
Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi hain FETÖ'cü kalkışmaya şahit olduğunu söyleyen İstanbul Valisi Şahin, "O gece Türkiye, polisin dik duruşunu gördü. Ülkenin demokrasisine, meclisine ve diğer kurumlara sahip çıkışını görmüş olduk. Evet bu millet kurumlarıyla, personeliyle, bütün fertleriyle zor durumda kaldığında, o meşru müdafaa hakkını hiç korkmadan cesurca kullanabiliyor. Tankların üzerine, ateş açan uçakların üzerine sadece göğsünü gererek koşabiliyor. Bu milletle ne kadar övünsek azdır" şeklinde konuştu

15 TEMMUZ'DAN SONRASI
Benzer uyarıları İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yıldız da yaptı. 1983'ten beri emniyet teşkilatı içinde görev yaptığını söyleyen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, " Teşkilatımı çok seviyorum. Önceden de seviyordum ama bu son yaşadığımız 15 Temmuz olayının ardından daha bir farklı sevmeye başladım" dedi.

"15 TEMMUZ'DA HER BİR POLİSİN BİR KAHRAMAN OLDUĞUNU GÖRDÜM"
15 Temmuz'da yaşanan sıkıntılı olaylardan sonra iki şeye inancını tazelediğini söyleyen Çalışkan," Milletimize ve teşkilatımıza olan inancımı tazeledim. Yüce bir milletin evlatlarıyız. Bunu dünyada herkes gördü. Çok asil ve çalışkan bir teşkilatın mensuplarıyız. 15 Temmuz gösterdi ki Allah doğru olanın yanında. Lider çok önemli, millet çok önemli. Bunlardan bir tanesi eksik olsaydı farklı şeyler olacaktı. Lider çok önemli, başsız birşey olmuyor. Bir milletin nelere kadir olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Burada kendimize de pay ayıracağım. 15 Temmuz'da emniyet teşkilatı da çok güzel sınav verdi. İstanbul'da her bir polisin bir kahraman olduğunu ben gözlerimle gördüm. Onlara olan sevgim, saygım muhabbetim bir kat daha arttı. Biz görevimizi iyi yaptığımız, gelişmeleri iyi takip ettiğimiz sürece, harika bir teşkilatız. Bugün yüzde 84'le kurumlar arasında en güvenilir kurumun emniyet teşkilatı olması bizleri gururlandırıyor. Yüzde 84 yeterli değil, bunu yükseltecek olan sizlersiniz. Her gördüğünüz vatandaşın eşit olduğunu hissettireceksiniz, bunu hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz" diye konuştu.

OKUL MÃœDÃœRÃœNÃœN KONUÅžMASI
Okulda verdikleri eğitimde polis adaylarına tarafsız olmaları gerektiğini öğrettiklerini söyleyen Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yıldız ise "Taraf olacağınız tek bir yan var. Sadece devlet. Kanun önünde suç işleyene kadar her bir vatandaşımız bizim için eşittir.Yine vurguladığım bir başka konu maalesef aksi durumun nelere mal olduğunu çok yakın tarihimizde gördük. Devlet ve teşkilat hiyerarşisi dışında hiçbir hiyerarşiden asla emir almayacaksınız dedik" diye konutu.

LÄ°SANS MEZUNUYDULAR POLÄ°S MEMURU OLDULAR
KonuÅŸmaların ardından polis sporları gösteri takımı bir gösteri sergiledi. Ardından da dereceye giren öğrencilere diploma ve hediyeleri verildi. Ardından da 611 mezun, yemin etti. Polis memuru olmaya hak kazanan öğrenciler derecelerine göre görev yerlerine tayin edilecek. Â
(FOTOÄžRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!