Vali Özkan: Cehennemin dibine gidecekler

Güncelleme Tarihi:

Vali Özkan: Cehennemin dibine gidecekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 12:17

Vali Özkan: Cehennemin dibine gidecekler

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Valisi Vahdettin Özkan, kurumların bütününü ele geçirseler de, milletin hissiyatı ve değerleriyle bağdaşmayan hiçbir grubun bir kıymetinin olmadığını 15 Temmuz'da herkesin çok iyi gördüğünü belirterek, "Dolayısıyla hiçbir endişemiz olmasın bundan sonra toplumun yüzde 1'ine tekabül eden bir iki kurumdaki bütün personeliyle, aracıyla gereciyle birileri ele geçirmiş olsa bile hiçbir karşılığı yoktur, herhangi bir yanlışı karşısında bu toplumun öfkesinden, bu toplumun sillesinden nasibi alıp cehennemin dibine kadar gideceklerdir" dedi.
Kahramanmaraş Valiliği, 15 Temmuz şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazileri onuruna yemek verdi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın bahçesinde Vali Vahdettin Özkan ile eşi Ruhan Özkan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe; şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra Ak Parti Milletvekili İmran Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kurum amirleri katıldı. Yemek sonrası Kur'an-ı Kerim okunup şehitler için dua edildi. Vali Vahdettin Özkan, şehitlerin ve gazilerin toplumda önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 15 Temmuz'da milletin destan yazdığını kaydeden Özkan, şunları söyledi:
"Bizim mahallemizin sokaklarından zuhur eden casusluk şebekesi gibi evladımızı çalan, paramızı çalan ve bunları kendi annesine, babasına karşı yabancılaştıran bir şebekeydi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ). Artık toplumun yüzde 1'ine tekabül etmeyen önemli kurumların bütününü ele geçiren bir güruh, bir zümre de olsa bu milletin genelinin hissiyatıyla genelinin değerlerinin ortalamasıyla bağdaşmayan hiçbir akımın, hiçbir grubun hiçbir kıymeti harbiyesinin olmadığını hep beraber 15 Temmuz'la öğrenmiş olduk. Eskiden neydi, birisi bir düdük çaldığı zaman bütün insanlar arkasından gidebiliyor, siyasi tercihleriyle ilgili klan kültürü olduğu zaman, iletişimin olmadığı zamanlarda bir çağrıyla insanlar siyasal tercihlerini belirliyorlardı. Aynı zamanda kurumsal olarak da hukuki olmayan sadece bir işaretle harekete geçilebiliyordu. Artık Elhamdülillah bütün insanlarımız eğitimli ve bütün dünyadaki gençler, insanlar birbiriyle irtibatlı, hukuk sistemini de özümsemiş, insan hakları nedir bunu biliyor. Dolayısıyla hiçbir endişemiz olmasın bundan sonra toplumun yüzde 1'ine tekabül eden bir iki kurumdaki bütün personeliyle, aracıyla gereciyle birileri ele geçirmiş olsa bile hiçbir karşılığı yoktur, herhangi bir yanlışı karşısında bu toplumun öfkesinden, bu toplumun sillesinden nasibi alıp cehennemin dibine kadar gideceklerdir."
Yemeğin ardından protokol ve davetliler, 15 Temmuz'u anlatan fotoğraf sergisini gezdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!