Vali Özdemir: Edirne, İstanbul'un, Balkanların ve Türkiye'nin önemli bir kenti olacak

Güncelleme Tarihi:

Vali Özdemir: Edirne, İstanbulun, Balkanların ve Türkiyenin önemli bir kenti olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 12:55

Vali Özdemir: Edirne, İstanbul'un, Balkanların ve Türkiye'nin önemli bir kenti olacak

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Valisi Günay Özdemir, kentin son yıllarda ciddi bir atılım içerisinde olduğunu ifade ederek, "Hem alt yapıyla ilgili hem çevre düzenlemesi, kültür varlıklarının bakımıyla ilgili 3-4 yıl içerisinde Edirne, İstanbul'un, Balkanların ve Türkiye'nin önemli bir kenti olacak" dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Meriç Nehir kenarındaki Polis Bahçesi Sosyal Tesisleri'ndeki programa Vali Özdemir'in yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Basın İlan Kurumu Müdürü Ebubekir Günel ve Edirne Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Fikret Dişlioğlu katıldı.

Gazetecilerin günlerini kutlayan Vali Günay Özdemir, basın mensuplarının çok zor şartlarda çalıştığını ifade ederek, "Çünkü günümüzde hele hele son günlerde görüyoruz ki, kar yağdığı zaman veya herhangi bir sıkıntının problemin içerisindesiniz. Sıkıntıya, probleme en yakın olarak görev yapıyorsunuz. O sıkıntılı, problemli anlarda Rabbim size yardımcı olsun. Sizler bir bakıyoruz ki savaşın ortasında, bir bakıyoruz ki darbe girişiminin ortasındasınız, bir bakıyoruz karda kalmış ve onların yanındasınız. Onun için nerede bir sorun varsa, nerede bir problem varsa, sizler o problemin yanında çözümüyle ilgili görev yapıyorsunuz. Problemlerin yanı sıra ülkemizdeki güzellikleri de toplumdaki güzellikleri de yine topluma aktarıyor, bu konuda da görevinizi yapıyorsunuz" dedi.

"BASIN, DARBE GİRİŞİMİNDE CİDDİ GÖREV YAPTI"

Vali Özdemir, 15 Temmuz darbe girişiminde gazetecilerin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydederek sözlerini söyle sürdürdü:

"Ben özellikle 15 Temmuz'da da hem mahalli anlamda, hem de ulusal anlamda gerçekten çok ciddi bir görev yerine getirdiğini gördüm. Bunu da her zaman gururla söylüyorum. 15 Temmuz'da özellikle toplumun halkın sokağa çıkmasıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın bir televizyon programına FaceTime ile bağlanmasıyla bütün halk sokağa dökülmüştü. Bunu yine sağlayan basınımız oldu. Darbe girişimini yine canlı olarak, hiç bir kısıtlamaya gitmeden ve silahlı terör gruplarının her türlü engellemesine rağmen canla başla görevini yapmıştır. Belki zaman zaman sıkıntılı olarak görülen bir çok konu sizlerin gayretiyle, çalışmasıyla o olumsuz olayların olumluya döndüğünü gördüm. Bizlere her zaman rehber oluyorsunuz, ışık tutuyorsunuz. Bizim göremediğimiz, ulaşamadığımız yere bizlerden önce ulaşıyorsunuz. Bunu da topluma ve bize aktardığınız için teşekkür ediyorum"

"EDİRNE, TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ KENTİ OLACAK"

Edirne'nin hızlı trenin gelişiyle birlikte Türkiye'nin önemli bir kenti haline geleceğini belirten Vali Özdemir, turizm ve kültürel anlamdaki imkanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Özdemir, "Gazeteci arkadaşlarımızın Edirne sevdası, Edirne'yi sevdiklerini görüyorum. Çünkü Edirne ile ilgili bütün güzel olayları çok güzel bir şekilde iletiyorlar. Olumsuz anlamda anlaşılabilecek bir yoruma girmeden tarafsız bir şekilde aktarıyorlar. Böyle bir çalışmanın sonucunda Edirne'nin hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Edirne'yi tanıtımla ilgili çalışma içerisinde olacağız. Üç yıl içerisinde hızlı trenin gelmesiyle biz alt yapımızı insan varlığımızı ve bütün sektörlerimizi eğer hazır hale getirmezsek turizm ve kültürel anlamdaki imkanlarımızı iyi değerlendiremezsek Edirne'nin çok bir şey kazanamayacağını düşünüyorum. Şundan ümitliyim, Edirne son yıllarda ciddi bir atılım içerisinde. Hem alt yapıyla ilgili hem çevre düzenlemesi, kültür varlıklarının bakımıyla ilgili 3-4 yıl içerisinde Edirne, İstanbul'un, Balkanların ve Türkiye'nin önemli bir kenti olacak. Bunu halkımız ile birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.

SÜTLÜ DEVA-I MİSK İÇTİ

Edirne'nin meşhur deva-ı misk helvası olduğunu hatırlatan Vali Özdemir, rivayetlere göre Osmanlı döneminde 'deva-ı misk'in şifa kaynağı olarak yenildiğini ifade ederek, "Bilindiği gibi Edirne'nin deva-ı misk helvası var. Bu Osmanlı döneminde şifa kaynağı olarak yenilen, hatta bunun sıcak sütle yenildiği de rivayet edilir. Bizde diyoruz ki sıcak sütle yeniliyorsa, sıcak sütle neden içilmesin? Şimdi onu da sizlere ikram edeceğiz. Kış döneminde insanların enerjiye güce, kuvvete ihtiyacı olduğu bir dönemde de böyle bir devayı insanların hizmetine sunmuş olacağız" dedi. Programın sonunda Edirneli esnaflar Bahri Dinar ve Arif Meriç tarafından hazırlanan sütlü deva-ı misk gazetecilere ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!