Vali Nayir'dan Gediz'e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vali Nayirdan Gedize ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 12:31

Vali Nayir'dan Gediz'e ziyaret

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Gediz ilçesine gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Gediz Fen Lisesi ve Gediz Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder ile eşi İlkay Önder, AK Partili Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve bazı daire müdürleri ile birlikte Gediz Fen Lisesi'ni ziyaret etti. Vali Nayir okuldaki ziyaretine lise son sınıf öğrencilerinin dersine katılarak başladı. Okulları başarılı kılan en önemli hususun başarılı öğrenciler olduğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerin seçtikleri mesleklerin en iyisi olmaları gerektiğini söyledi. Vali Nayir, "Temennimiz sınavlardan sonra hepinizin arzu ettiğiniz yerlere girmesi. Okullar öğrencilerinin başarılarından dolayı başarılı oluyor. Felsefem de başarılı okul yok başarılı öğrencilerin gittiği okullar var. 12. sınıf öğrencileri olarak gelecekte her biriniz farklı üniversitelerde farklı fakültelerde olacaksınız. Hangi mesleği seçerseniz seçin o mesleğin en iyisi olun" dedi.

Türkiye'yi içinde bulunduğu coğrafyada başarılı kılacak en önemli değerin yetişmiş insan gücü olduğunun altını çizen Vali Nayir, "Bu coğrafyada güçlü olmanın gereği var. İsveç, Norveç gibi kimsenin gözünün olmadığı bir coğrafyada yaşamıyoruz. Güçlülüğün ilk şartı da eğitilmiş insan gücüne sahip olmamız. Bizlerin topraklarından elmas, petrol çıkmıyor ama bizler yetişmiş insan gücümüzle bu petrolü ve elması olan yerlerden daha ileriye gideceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

GOSB'DA İNCELEME

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) incelemelerde bulundu. GOSB'da devam eden ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Gediz de mevcut durum itibariyle yeni parsel talepleri de var. Onları da değerlendirecek durumdasınız. Arkadaşlarımız bu konudaki çalışmalarını tedbirli yürütmeliler" dedi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermekte olan firmalardan kaynaklı evsel ve endüstriyel atık suların, Gediz Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtılarak alıcı ortam olan Gediz Nehri'ne deşarj edilmesi ile ilgili, Gediz Belediyesi ile GOSB arasında protokol imzalandığını ifade etti.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!