Vali, muhtarlarla Yozgat kırsalının sorunlarını konuştu

Güncelleme Tarihi:

Vali, muhtarlarla Yozgat kırsalının sorunlarını konuştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 10:22

Vali, muhtarlarla Yozgat kırsalının sorunlarını konuştu

Haberin Devamı

KADIŞEHRİ(Yozgat), (DHA)- YOZGAT kırsalında yaşanılan, karşılaşılan sorunlarla bu sorunlara ilişkin çözümlere ulaşmadaki mesafenin kısaltılması, kamu kaynaklarının etkin kullanılması, bürokratik engellerin kaldırılması, çözüme ilişkin süreçlerin hızlandırılmasına yönelik yapılan 'İlçe ve Köyler Yatırım İzleme ve Değerlendirme Toplantıları' sonrası başlatılan muhtarlar toplantısının ilki Kadışehri ilçesinde yapıldı. 
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç başkanlığındaki toplantı Kadışehri Belediyesi Konferans Salonunda mahalle-köy muhtarları ile yatırımcı kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Yurtnaç, vatandaşa devletin hizmetlerini daha iyi sunabilmek için geçtiğimiz yıl her ilçede muhtarlarla toplantı yaptıklarını söyledi. Geçen yıl yapılan toplantılarda alınan kararları kitapçık haline getirdiklerini hatırlatan Vali Yurtnaç, “Söz uçar yazı kalır. O yüzden toplantılarımızda konuşulan ne varsa hepsini not alarak kitapçık haline getirdik. Bu kitapçığı da yapacağımız işlerde kendimize yol haritası olarak belirledik. Şimdi ise her ay bir ilçede muhtarlarımızla toplantı yaparak o zaman aldığımız kararları gözden geçiriyor, yapılması gereken işlerin yapılma oranlarını inceliyoruz" dedi.
KÖYLERE KİLİT PARKE
Geçen yıl yapılan toplantıda köylerin çöplerinin toplanması isteğinin olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Hemen hemen her köyümüzün ortak isteğinden bir tanesi köylerindeki çöplerin toplatılmasıydı. Geçtiğimiz ay içerisinde 572 köyün çevre temizliği için İl Özel İdaresi tarafından alınan 10 çöp kamyonu, 1 çöp taksi, 1 vidanjör ve 3 bin 200 adet çöp konteynırının dağıtımını yaptık. Şimdi köylerimizin çöpleri toplanıyor. Nasıl ki çöp sorununu büyük oranda çözdüysek köylerimizin diğer sorunlarını da birer birer çözeceğiz. 2019 yılına kadar 572 köyümüzün tamamını kilit parke ile buluşturacağız. Şimdiden bunun hazırlıklarına başladık. Nüfusu yoğun olan köylerimizden başlayarak köy içerisinde ki yollarımıza kilit parke döşeyeceğiz" diye konuştu.
Vali Yurtnaç, İl Özel İdare bünyesine kazandırılan saatte 240 ton üretim yapabilen yeni asfalt plentinin faaliyete geçtiğini ve tüm köy yollarının da sıcak asfaltla buluşacağını sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından yatırımcı kurum ve kuruluş müdürleri geçtiğimiz yıl toplantılarda not alınan yatırımların gerçekleşme oranları ile alakalı bilgiler verdi. Köy muhtarlarının yeni istekleri ise ilgili kurum müdürlerince not alındı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!