Vali Küçük: Şehitlerimiz yüzde 99 sonu ölüm olan yolculuğa bilerek çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Vali Küçük: Şehitlerimiz yüzde 99 sonu ölüm olan yolculuğa bilerek çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 03:17

Vali Küçük: Şehitlerimiz yüzde 99 sonu ölüm olan yolculuğa bilerek çıktılar

Haberin Devamı

Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- BURSA'da, darbe girişimini protesto etmek için binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla akın ettiği Fomara Meydanı'nda konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük "15 Temmuz gecesi şehitlerimiz ve gazilerimiz emin olun yüzde 99 sonu ölüm olan bir yolculuğa bile bile çıktılar. Bu çok az millette çok az ülkede bulunan büyük ve yüce bir ruhtur" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve diğer siyasilerin çağrısı üzerine Bursa'da yaklaşık 20 bin kişi, 'Demokrasi nöbeti' tutmak için AK Parti İl Başkanlığı'nın da bulunduğu Fomara Meydanı'na geldi. Meydandaki kalabalık "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar  atarak darbe girişiimini protesto etti. Burada konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, darbe girişimini engellemeye çalışan şehitlerin, öleceklerini bile bile mücadele ettiklerini söyledi. Şehitlerin bu davranışının çok büyük bir fedakarlık örneği olduğunu belirten Küçük, "15 Temmuz gecesi şehitlerimiz ve gazilerimiz emin olun yüzde 99 sonu ölüm olan bir yolculuğa bile bile çıktılar. Bu çok az millette çok az ülkede bulunan büyük ve yüce bir ruhtur. Onları tekrar rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.
Vali Küçük, darbe girişiminin milletin kahramanlığıyla, iradesiyle ve liderine sahip çıkmasıyla engellendiğini belirterek şöyle konuştu:
"Bu tavır alış ve çok saygın duruş, tek bir kesimin ve tek bir grubun duruşu değildir. Bu duruş, Türk milletin beraberce ve hep beraber kahramanca duruşudur. Fikir ayrılıkları ve görüşler bir kenara bırakılarak milletimiz kaderine, bayrağına sahip çıkmıştır. Tarihe geçecek bir zafer yaşadık. Bu olay son 200 yılın en büyük hadiselerinden biridir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına her zaman uyacağız ve ne zaman meydanlara toplanın derse toplanacağız."
Vali İzzettin Küçük'ten sonra konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Fomara Meydanı'nın isminin 'Demokrasi Meydanı' olarak değiştirileceğini ifade etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!