Vali Küçük: Geleceğimizi öldüremeyiz

Güncelleme Tarihi:

Vali Küçük: Geleceğimizi öldüremeyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 12:06

Vali Küçük: Geleceğimizi öldüremeyiz

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA Valisi İzzettin Küçük Karacabey ilçesine yaptığı ziyaret sırasında ilçede faaliyet gösteren bir organik tarım işletmesini ziyaret etti. Bazı tarım ilaçlarının uzun vadede insan genetiğinde olumsuz etkiler oluşturduğuna dikkat çeken Vali Küçük, “Geleceğimizi öldüremeyiz” dedi.

Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu’dan ilçenin son durumu ile alakalı bilgi alan Vali İzzettin Küçük, daha sonra ekolojik tarım çiftçisi Şaban Burhan’a ait organik tarım işletmesinde incelemede bulundu. Bazı tarım ilaçlarının uzun vadede insan genetiğinde olumsuz etkiler oluşturduğuna dikkat çeken Vali İzzettin Küçük, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, “Bursamızda organik tarım yapan çiftçilerimizden Şaban Burhan’ın çiftliğini ziyaret ettik. Ülkemizde organik tarım faaliyetleri her geçen gün artış gösteriyor. Organik tarım arttıkça bu ürünlerin satış fiyatlarında gözle görülür bir düşüş kaydedilmekte. Ülkemizde geçtiğimiz 16 yıllık süreçte oluşan kanuni zemin, teşvik ve destek politikaları sayesinde de bir bilinçlenme oldu. İnsanımız artık konvansiyonel tarım ürünlerinin insan genetiğine ve çevreye, kısacası geleceğimize verdiği zararın bilincinde. Şaban Bey de bu bilinç ve vicdani sorumluluk ile tamamıyla organik üretim için gerekli altyapıyı burada kendi gayretleri ile oluşturmuş. Karacabey’den birçok ilimize ürün gönderir hale gelmiş. Tarım şehri Bursa’mıza sağladığı örnek teşkil eden katkılardan ötürü kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Vali İzzettin Küçük inceleme gezisi sonrasında Karacabey İlçe Kontrol Noktasını ziyaret ederek görevli emniyet personeline başarı dileklerini iletti.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!