Vali Köse'den Bayramören'de inceleme

Güncelleme Tarihi:

Vali Köseden Bayramörende inceleme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 16:18

Vali Köse'den Bayramören'de inceleme

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI Valisi Mesut Köse, her ay gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri kapsamında Bayramören'de incelemelerde bulundu, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
Vali Köse'nin ziyaretinde Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin ve İl Genel Meclisi üyeleri de hazır bulundu. Vali Köse, ilçeye bağlı mahalle ve köylerin muhtarlarıyla bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi. Bayramören ilçesine bir çalışma ziyareti gerçekleştiren Vali Mesut Köse,  ilk olarak İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Koca'yı makamında ziyaret etti. Her ay bir ilçeye ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Köse, "Bu vesileyle ilçelerimizin sorunlarını görüyor, taleplerini dinliyoruz. Ayrıca muhtarlarımızla da bir araya gelerek köylerimiz ve mahallelerimizle ilgili talepleri alıyoruz, istişareler yapıyoruz" dedi. Bayramören ilçesinin küçük ve gelişmeye müsait bir ilçe olduğunu aktaran Köse, ilçenin turizm, tarım ve meyveciliğe elverişli bir bölgede olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 
Vali Mesut Köse, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Bayramören Belediyesine geçti. Belediye Başkanı Halil Muratoğlu tarafından karşılanan Köse, Belediyenin çalışmaları hakkında başkandan bilgi aldı. İlçe nüfusunun az olması sebebiyle bütçelerinin az olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Muratoğlu, bu durumun hizmetlerde aksamaya sebep olduğunu söyledi. Vali Köse, ilçenin acil olarak çözülmesi gereken bazı sorunlarını aktaran Muratoğlu, ilçede görev yapan memurlar için konut sıkıntısı çektiklerini, ilçede hareketliliğin sağlanabilmesi için bu sorunun ortadan kalkması gerektiğini iletti. Vali Mesut Köse ise atıl durumda olan bazı binaların bu iş için belediyeye tahsis edilebileceğini ifade ederek, hizmetin aksamaması için her zaman Bayramören ilçesine desteğe hazır olduklarının altını çizdi.
Vali Köse, Bayramören'de 19. Yüzyılda ilçe halkının gayretleriyle Melan Çayı üzerine kurulmuş olan tarihi köprüyü inceledi. Tamamen ahşaptan yapılmış olan asırlık köprü hakkında bilgi alan Köse, beraberindekilerle birlikte köprüden geçerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bayramören Köprüsünün ilçe turizmine katkıda bulunabilecek bir yapı olduğunu söyleyen Vali Köse, ilçe halkının köprüye sahip çıkması gerektiğini vurguladı. 19. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen köprünün Türkiye'deki sayılı ahşap köprülerden olduğu ve koruma altında olduğu belirtildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!