Vali Konakları 2 projesinin tanıtımı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Vali Konakları 2 projesinin tanıtımı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 14:45

Vali Konakları 2 projesinin tanıtımı yapıldı

Haberin Devamı

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 120 bin metrekare alanda inşa edilen 420 konutluk lüks konakların tanıtımı yapıldı.

Antalya'nın merkez ilçelerinden Döşemealtı'nda '4 Mevsim mutluluk 365 gün tatil' sloganıyla hayata geçirilen Vali Konakları 2 projesinin tanıtımı yapıldı. Eski Antalya vali yardımcısı Turan Eren'in kurduğu ve yönetim kurulu başkanı olduğu Pal City Yapı Kooperatifi tarafından 120 bin metrekare alana inşa edilen 420 lüks konut ve sosyal tesislerin yapımı tamamlandı. Kooperatif üyeleri arasında eski bakanlar, valiler, vali yardımcıları, hakimler, savcılar, büyükelçiler ve milletvekilleri gibi üst düzey isimler bulunurken konutların fiyatlarının ise 750 bin TL ile 1.5 milyon TL arasında değiştiği öğrenildi.

Proje tanıtımında konuşan Pal City Yapı Kooperatifi Başkanı Turan Eren, insanların çok hızlı bir şekilde göç ettiğini ve kentlerde gecekondu anlayışının ortaya çıktığını söyledi. Gecekondu yapılaşmasını 'Ucube' olarak tanımlayan Eren, “İstanbul, Ankara ve Antalya olmak üzere bir gecekondu denilen ucubenin ortaya çıktığını görüyoruz. Uygar ülkelerde görmediğimiz, gelişmekte olan ülkelerde görülen ve her türlü sosyal ve sportif faaliyetlerden yoksun, bir gecede yapılan, güvenli olmayan konutların türediğini görüyoruz" dedi. Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için çalışma yürüttüklerini belirten Eren, Türk kimliğine uygun yapıları hayata geçirdiklerini söyledi.

Güvenli bir zeminde güvenli yapı inşa ettiklerini ve büyük kısmının satıldığını da ifade eden Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşçilik ve malzeme kaliteli olsun istedik. Her keseye uygun 14 çeşit konut var. Kısacası herkese hitap edecek bir yer burası. Antalya'nın geçmişini de buraya yansıttık. Giriş kapısı Üç Kapılar formunda yapıldı. İyi komşuluk ilişkilerini burada amaçlıyoruz. Ben değil biz olalım istiyoruz."

Konuşmanın ardından Döşemealtı eski kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve davetliler örnek daireleri gezip satış fiyatlarıyla ilgili bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!