Vali Koçak; İngiliz vatandaşların güvencesi biziz (2)

Güncelleme Tarihi:

Vali Koçak; İngiliz vatandaşların güvencesi biziz (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 16:21

Vali Koçak; İngiliz vatandaşların güvencesi biziz (2)

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ VE EŞİNDEN BODRUM ZİYARETİ
İngiltere Büyükelçisi Richard Moore başkanlığındaki heyet, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaretten sonra Muğla'ya hareket etti. Turizm sezonu öncesinde güvenlik ve huzur konularında değerlendirme yapmak için Bodrum'a geldi. Marina Vista Bodrum'da düzenlenen davete, Büyükelçi Moore, görme engelli eşi Maggie Moore ile birlikte katıldı. Maggie Moore'nin 6 yaşındaki rehber köpeği dikkat çekti. Davete ayrıca, Birleşik Krallık Fahri Konsolosluğu Bodrum Temsilcisi Neşe Coşkunsu, Konsolosluk memuru Erbektaş, İstanbul Konsolosluğu görevlisi Timothy Fisher ve Mark Patterson, Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Dursun Göktepe katıldı. Büyükelçi Moore, Göktepe ile bir süre sohbet etti.
"BODRUM'U ÇOK SEVİYORUM"
Basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Moore, "Bodrum'da bulunmaktan inanılmaz mutluyum. Çünkü Bodrum'u çok seviyorum. İlk kez 1989 yılında Bodrum'a geldim. Bodrum o günlerde inanılmaz farklıydı, şimdi inanılmaz gelişmiş yer oldu, özellikle tatilciler için. Bodrum özelinde Muğla iline gelen çok turist var. Bu nedenle Bodrum'da bir konsolosluk temsilcimiz var. Her yıl genellikle turizm sezonundan önce ziyaret ediyorum. Antalya'dan İzmir'e kadar ziyaret ediyorum. Çünkü başka konsolosluklarımız da var deniz kıyısında var. Sezon için hazırlıklar nasıl, bu tip soru soruyorum. Özellikle vali, kaymakam, belediye başkanları ve emniyet müdürlükleri ile görüşüyorum. Çünkü onları teşekkür etmek istiyorum. İngiliz turistlerinin güvenini ve mutluluğunu onlar sağlıyorlar. En azından yılda bir kez İngiltere büyük elçiliğinin onlara teşekkür etme ziyareti oluyor" dedi.
Türkiye'deki güven ortamını da değerlendiren Moore, şöyle konuştu:
"Türkiye bildiğiniz gibi son iki yıldır çok zor bir dönem geçirdi. Darbe teşebbüsü vardı, onun dışında çeşitli korkunç vahşet terörist eylemleri ve saldırıları vardı. Tabii ki buna karşı Türk yetkilileri çok kararlı bir şekilde güvenliği sağlamak için tedbirler alıyorlar ve özellikle tatil yerlerinde havalimanlarında çok iyi tedbir alıyorlar. Bu konuda çok profesyoneller, özellikle güvenlik konusunda Türk yetkilileri çok profesyoneller. Bu nedenle bizim Seyahatçilerimiz hala diyor ki, lütfen İngiliz vatandaşlar Eğer Türkiye'ye gelmek isterseniz Tamam olur, çünkü bu tip tedbirler var. İngiliz vatandaşları terörizmi de biliyorlar ve tanıyorlar. Geçen hafta bildiğiniz gibi Manchester de bir terör saldırısı oldu, her yerde olabilir fakat bu konuda özellikle Türkiye ile Birleşik Krallık işbirliği çok yakın. Biz özellikle terör, terörizmle mücadele konusunda çok iyi işbirliği yapıyoruz. Bu nedenle iyi, terörizm bir an için bir tarafa bırakın, Türkiye çok sakin güvenli bir yer suç oranı çok az genellikle İngiliz turistler buraya geliyorlar. Kale, antik tiyatroya ziyaret etmek için, çok mutlu oluyorlar onların tatilleri sıkıntısız ve mutlular."
Davet ardından Moore, Bodrum Kaymakamlığı'nda, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yerel yönetim temsilcileri ile düzenlenen toplantıya katıldı.
Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!