Vali Kaymak'tan proje sahibi çiftçi kadınlara ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vali Kaymaktan proje sahibi çiftçi kadınlara ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 17:48

Vali Kaymak'tan proje sahibi çiftçi kadınlara ziyaret

Haberin Devamı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Valisi Osman Kaymak, 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Proje Yarışması'nda 'Ayşe Hanımın Çiftliği' projesiyle birinci olan kadın çiftçi Ayşe Akkuş'u ve projeye katılan diğer kadınları ziyaret etti.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı Proje Yarışması'nda 'Ayşe Hanımın Çiftliği' projesiyle birinci olan kadın çiftçi Ayşe Akkuş'u ve projeye katılan diğer kadınları ziyaret eden Samsun Valisi Osman Kaymak, kadınları tek tek tebrik etti. Kadınların iş hayatına kazandırılmaları için çalışamların yapıldığını ve yapılamaya devam edeceğini söyleyen Vali Osman Kaymak, "Kadınlarımız hayatın her alanında var. Onlar bizlerin baş tacı. Bu tür projelere kadınlarımızı teşvik etmeliz. Ben projeye katılan tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum" dedi.


Proje yarışmasında birinci olan ve ödülünü 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan alan evli ve 3 çocuk annesi Ayşe Akkuş, "Ben yıllardır çiftçilikle uğraşıyorum. Böyle bir proje yarışması vardı. başvurdum ve birinci oldum. Ben projenin konusunda Manda Sütü Ürünleri'ni işledim. Bu sayede manda sütünün önemini ve piyasada yaygınlaştırılmasını hedefliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!