Vali Karaloğlu'nun Zafer Haftası mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vali Karaloğlunun Zafer Haftası mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2018 16:34

Vali Karaloğlu'nun Zafer Haftası mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Zafer Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Vali Münir Karaloğlu, Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Anadolu'nun fetih kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin Türk milleti için büyük bir milat olduğunu kaydetti. 26 Ağustos 1071'de, 947 yıl önce, Sultan Alparslan'ın liderliğinde Malazgirt Zaferiyle Anadolu'da Türk milletinin kutlu yürüyüşünün başladığını belirten Vali Karaloğlu, bu yürüyüşün 1000 yıldır inanç ve kararlılıkla sürdürdüğünü ifade etti. Malazgirt, Miryokefalon, İstanbul'un Fethi, Çanakkale, Sakarya ve Büyük Taarruz'un bu kutlu yürüyüşün temel taşları olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, 15 Temmuz 2016'da Türk milletinin yazdığı destanın ise bunun son halkası olduğunu söyledi.
Türk milletinin tüm yüzakı zaferleri gibi, 15 Temmuz Destanı'nda da en zor şartlarda dahi Anadolu'dan vazgeçmeyeceğini, bu toprakları ilelebet yurt tutacağını tüm dünyaya bir kere daha gösterdiğine değinen Münir Karaloğlu, "Tarihimizdeki tüm büyük zaferler gibi bu büyük zaferlerde de ortaya konan azim ve kararlılık, aziz milletimizin istiklali ve istikbali için mücadele ederken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağının, bu topraklardaki kutlu yürüyüşünün devam edeceğinin ispatıdır" dedi.
26 Ağustos'ta, bir kere daha Malazgirt'ten yola bu düşünce ve bilinçle çıkılacağını belirten Karaloğlu, mesajında, "Yeniden bir dirilişin, bir şahlanışın kıvılcımını çakacağız. 1071'deki şuur ve inançla, bu topraklarda yeni bin yıllara ilerlemek için kutlu yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz" ifadelerine yer verdi.
Türk milletinin inancını kırmak isteyenlerin olduğuna işaret eden Vali Karaloğlu, mesajında şu ifadelere verdi:
"İçte ve dışta her türlü oyunu oynayarak bu kutlu yürüyüşe engel olmak istiyorlar. Bu farkındalıkla, Sultan Alparslan'ın Malazgirt Zaferi öncesinde söylediği 'Ya muzaffer olur gayeme ulaşırım; ya da şehit olarak cennete giderim' sözünden ve ecdadımızın gösterdiği kutlu mücadeleden ilham alarak, milli birlik ve dayanışma içerisinde ülkemiz üzerine oynanan her türlü oyunu bertaraf edeceğiz. Ecdadımızın izinde ve 2023, 2053, 2071 vizyonlarımız doğrultusunda yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bu vesileyle; Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi; bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Kahraman ecdadımızın izinde, aynı inanç ve kararlılıkla vatanımızı, milletimizi koruyan kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının ve yüce Türk milletinin Zafer Haftası'nı tebrik ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!