Vali Karaloğlu'nun Öğretmenler Günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vali Karaloğlunun Öğretmenler Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 11:51

Vali Karaloğlu'nun Öğretmenler Günü mesajı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
Vali Münir Karaloğlu, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, öğretmenliğin vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş nesillerin yetiştirilmesinde en önemli meslek olduğunu söyledi. Bu yüzden dünyanın en güzel, en kutsal mesleğinin öğretmenlik olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, "Çocuklarımıza okuyup yazmayı öğreten, insani, ahlaki ve vicdani duyguları, milli ve manevi düşünceleri aşılayan değerli öğretmenlerimizdir. 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' ifadesinde ki geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakârca görev yaptıklarını görüyoruz, biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz" dedi.
Öğretmenlerin gayret ve emekleriyle genç nesillerin tertemiz ve masum zihinlerinin, iyilik ve güzellikle nakış nakış işlendiğini kaydeden Vali Karaloğlu, "Bu ülke için bilim adamları, sanatçılar, devlet adamları; doktorlar, hukukçular, mühendisler öğretmenler sayesinde yetiştirilebiliyor. Dolayısıyla öğretmenler bizim geleceğimizin, yarınlarımızın mimarlarıdır. Ülkemizin 2023, 2071 vizyonlarına ulaşabilmesinde şüphesiz mihenk taşlarıdır" dedi.
Gazi Mustafa Kemal'in, 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözlerine dikkati çeken Vali Karaloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"24 Kasım Öğretmenler Günü de bu yüzden var. Sizlerin sabır, emek ve fedakârlıklarıyla hayatımıza kattıklarınıza küçük bir teşekkürdür 24 Kasım. Gazi Mustafa Kemal'e başöğretmenlik unvanının verildiği bu önemli günde yurt içinde ve dışında görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitler başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi tek tek saygıyla, minnetle, ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye'mizin bütün şehirlerine, en ücra köşelerine, en uzak köylerine, bilgi, azim ve sevgi taşıyan, ilim, irfan ve bilgi yuvası olan bütün öğretmenlerimize, bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sizlere yürekten minnettarız. Sağ olun, var olun, bin yaşayın."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!