Vali Karaloğlu'ndan Manavgat'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vali Karaloğlundan Manavgata ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 10:12

Vali Karaloğlu'ndan Manavgat'a ziyaret

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, şiddetli sağanak altında Side'yi, antik tiyatroyu ve müzeyi ziyaret ederek, Manavgat Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ile Manavgat'a geldi. Side Mahallesi'ni ziyaret eden Vali Karaloğlu'nu antik kent Side girişinde Kaymakam Nazmi Günlü, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kürşat Kutalmış Şenol, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Müze Müdürü Güner Kozdere, Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut karşıladı.

Şiddetli yağmur ve rüzgara rağmen Side Müzesi'ni ve antik tiyatroyu gezen Vali Karaloğlu'na Müze Müdürü Güner Kozdere tarafından bilgi verildi. Karaloğlu, Side ve çevresinden çıkarılan Helenistik, Roma ve Bizans dönemi eserlerini inceleyerek, Side'nin tarihini son derece önemsediğini belirtti.

Side ziyaretinin ardından Manavgat Ek Hizmet Binası'na geçen Vali Karaloğlu'na Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bir süre önce başlatılan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili bilgi aktardı. Başkan Sözen'i dinleyen Vali Karaloğlu, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile ortaklaşa hazırlanan projeyi çok beğendiğini söyledi. Karaloğlu, Side'deki meydan düzenlemelerini kapsayan projenin ilk etap ve ikinci etap çalışmalarına destek vereceğini aktardı. Bütün projeleri dikkatle dinleyen Vali Karaloğlu, projelerin bazılarının Manavgat Kaymakamlığı ile ortaklaşa yürütülebileceğini söyledi. Karaloğlu ve beraberindeki heyet Side'de Liman Meydanı'ndan başlayan proje alanına giderek incelemelerde bulundu. Başkan Şükrü Sözen, ziyareti için Vali Karaloğlu'na teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!