Vali Karaloğlu, Bakan Kurtulmuş ile Perge'yi inceledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Karaloğlu, Bakan Kurtulmuş ile Pergeyi inceledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 16:06

Vali Karaloğlu, Bakan Kurtulmuş ile Perge'yi inceledi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte Perge Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Bakan Kurtulmuş, Antalya'da tarihi ve kültürel zenginliğe sahip çıkma vurgusu yaptı.

Ören yerleri, antik kentler ve tatil beldeleri ziyaretleri kapsamında Antalya'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte Perge Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonunda basına açıklamada bulunan Bakan Kurtulmuş, Antalya'da tarihi ve kültürel zenginliğe sahip çıkma vurgusu yaptı. Açıklamasında Perge Antik Kenti'nin dünyaya açılması gerektiğini ifade eden Bakan Kurtulmuş, "Antalya'ya gelen yabancı turistlere Perge'yi tanıtmak, bizim olduğu kadar Antalya'daki turizmci arkadaşlarımızın da vazifesi" dedi.

Antik kentin muhteşem bir yer olduğuna, ancak çok az bir kısmını gün yüzüne çıkarabildiklerine işaret eden Bakan Kurtulmuş, Perge Antik Kenti'nin bütün ihtişamı ile yeniden ziyaretçilere kazandırılması için yapılacak çok işleri olduğunu kaydetti. Türkiye'nin, Perge Antik Kenti gibi kültürel miraslarına gerçekleştirdiği ziyaretler ile bu tarihi şehirleri, antik kentleri yerinde görmek, eksiklikleri tespit etmek ve neler yapılabileceği konusunda en kısa zamanda eldeki imkanlar ölçüsünde hangi adımların atılabileceğini tespit etmeyi amaçladığını belirten Kurtulmuş, "Buralarda zor şartlarda ve kıt imkanlarla tarihi mekanların ortaya çıkartılması için çok ciddi gayret sarf ediliyor" dedi.

TARİHİ DEĞERLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYA DEVAM EDİYORUZ

Dünyanın hiçbir yerinde böyle tarihi bir zenginliğin olmadığını, Perge Antik Kenti'nde kazı ve yenileme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Kurtulmuş, "İki kulenin restorasyonu ile ilgili ihaleye çıkılmış ve ihale yapılmış. Şimdi stadyumun ihalesi yapılıyor ve o tamamlanmak üzere. Tiyatro ile ilgili proje ihalesi de yapılacak. Antik şehrin içerisinde çok sayıda heykel ve sütun tespit edilerek ayağa kaldırılmış. Yerdeki mozaikler yıpranmasın diye üzeri kumla, koruyucu bir madde ile kapanmış. Çalışmalar bittikçe de o alanlar ziyarete açılacak ve ziyarete açılan yerlerdeki mozaikler de gün yüzüne çıkacak" dedi.

EN İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET EDİYORUZ

Bu konuya çok para ayırabilmeyi arzu ettiklerini dile getiren Bakan Kurtulmuş, "Gönül ister ki, 10-20 yılda yaptığımız işi iki yılda yapalım. Ama maalesef Türkiye'nin imkanları dolayısıyla elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Esas olan bu değerlerin farkında olunmasını sağlamaktır. M.Ö. 4 bin yıldır bu şehir burada duruyor. Üzerine Helenistik Dönem'de, Roma Dönemi'nde bir şeyler ilave edilmiş. Antalya'da çok yüksek bir turizm potansiyeli var ve sektörün çok büyük bilgi birikimi var. Burası hakkında farkındalığı artırmak için turizmcilerimize de çok şey düşüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!