Vali Karahan, Basın Bayramı'nı kutladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Karahan, Basın Bayramını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 18:08

Vali Karahan, Basın Bayramı'nı kutladı

Haberin Devamı

DENİZLİ Valisi Hasan Karahan, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret edip, basın çalışanlarının bayramını kutladı.

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bugün Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Denizli Valisi Hasan Karahan, basın mensuplarıyla görüşerek, günlerini kutladı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, ziyaretlerinden dolayı Vali Karahan'a teşekkür ederek, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 24 Temmuz Basın Bayramı'nda yılda iki gün de olsa hatırlanıyoruz. Valimiz Denizli'ye yeni geldi ve kendisiyle oldukça sıcak bir temas kurduk. Basın da kamusal görev yapıyor. Halkın haber alma ihtiyacını basın karşılıyor. Mesleğimizde sıkıntılar ve aksaklıklar olsa da, ülkemizde demokratik bir ortam var. Çevremiz ateş çemberi. Bu ortamda basın milli menfaatler adına hassas davranmak zorunda" dedi.

Vali Karahan, Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarının etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapmasının önemine değindi. Vali Karahan, basına bilgi verilmesi konusunda ise, "Basın bilgi için aradığında kamu kurumları valilik izni istememeli. Her kamu kurumu, teknik konularda basına doğru ve istatistik, teknik bilgiyi vermeli. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bu konuyu görüşeceğiz. Sonuçta basın da kamu görevi görüyor. Denizli, bölgenin en önemli kenti, basını da öyle. Basın ile birlikte hizmet için kolları sıvadık" dedi.

Bu arada, Basın Bayramı nedeniyle Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sabah gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi, basın bayramını kutladı. Denizlispor Yönetimi, AK Parti İl Başkanlığı da cemiyeti ziyaret etti. Bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri de mesaj yayınlayarak basın bayramını kutladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Milletvekilleri de mesajla basın mensuplarının bayramını kutladı.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!