Vali Kamçı, kağıt rölyef ve ev tekstili sergisi açılışına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Vali Kamçı, kağıt rölyef ve ev tekstili sergisi açılışına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 15:38

Vali Kamçı, kağıt rölyef ve ev tekstili sergisi açılışına katıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Valisi Süleyman Kamçı, Kocasinan Olgunlaşma Enstitüsü ve Kocasinan Halk Eğitim Merkezi’nin destekleriyle hazırlanan serginin açılışına katıldı.

Öğretmenevinde düzenlenen serginin açılışına Vali Kamçı’nın yanı sıra, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Ali Uslanmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan, ilçe milli eğitim müdürleri ile kursiyerler katıldı. Vali Kamçı, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "Kültür, sanat ve eğitim faaliyetleri bir ülkenin insani kalkınma düzeyini artırmak için en az ekonomik kalkınma faaliyetleri kadar önem arz ediyor, bu anlamda düzenlenen kursların bir yandan bireysel bilgi ve becerileri geliştirirken; diğer yandan daha üretken, daha başarılı ve daha mutlu bireyleri topluma kazandırmaya katkı sağlıyor" dedi.

Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Ev Tekstili Kursu ve Olgunlaşma Enstitüsü Rölyef Kurslarında yapılan çalışmaların yer aldığı serginin bir diğer önemli bir yanının da 'Onur Konukları' olarak davet edilen şehit aileleri olduğunu söyleyen Vali Kamçı, “Siz aziz şehit yakınlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyor, aramıza hoş geldiniz diyor, şehitlerimize Allah’tan Rahmet, sizlere baş sağlığı ve sabır diliyorum. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı ve demokrasimizi muhafaza etmek için aziz canlarını Allah’a teslim eden şehitlerimizin fedakârlığı sayesinde, bugün burada olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Vatanları uğruna canlarını ortaya koyan fedakâr vatan evlatlarımız sayesinde, tarihten günümüze bağımsızlığından, sahip olduğu milli ve manevi değerlerden ödün vermeden varlığını sürdüren Milletimiz, her türlü iç ve dış tehdide karşı birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmeye devam edecek ve hiçbir boyunduruğu kabul etmeyecektir” şeklinde konuştu. Vali Kamçı, kağıt rölyef ve ev tekstili sergisinin açılışını şehit aileleri ve kursiyerlerle birlikte yaptı. Sergiyi gezen Vali Kamçı, kursiyerlerin el emeği eserlerini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı ve kursiyerleri tek tek tebrik etti.

FOTOLU

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!