Vali Kamçı Gazeteciler Bayramını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Kamçı Gazeteciler Bayramını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 11:49

Vali Kamçı Gazeteciler Bayramını kutladı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – KAYSERİ Valisi Süleyman Kamçı, Türk basınında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda basın özgürlüğünün demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olduğunu ifade etti.

Mesajında, ''Basın özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarının belirlenmesiyle başlayan ve günümüzde de Gazeteciler Günü olarak kutlanan 24 Temmuz 1908 tarihi; 'Basın Hürdür, Sansür Edilemez' ilkesiyle görev yapan gazetecilerimiz için anlamlı bir gündür'' diyen Vali Kamçı, şu ifadelere yed verdi:

''Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir.”

Kayseri’nin her alanda hedeflediği başarıya ulaşmasında basın mensuplarının duyarlılık gösterdiğinin altını çizen Vali Kamçı, “ Kayseri’nin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum “dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!