Vali Kamçı: Ekonomik güç kimde ise söz sahibi odur

Güncelleme Tarihi:

Vali Kamçı: Ekonomik güç kimde ise söz sahibi odur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 12:01

Vali Kamçı: Ekonomik güç kimde ise söz sahibi odur

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Kasım ayı meclis toplantısına onur konuğu olarak katılan Vali Süleyman Kamçı, Dünya da en büyük gücün ekonomik güç olduğuna dikkat çekerek, "Ekonomik güç kimde ise söz sahibi odur. Ülkemizi Her Anlamda yüceltme ve yükseltmenin peşinde olmalıyız" dedi.
Kayseri’nin ekonomik durumu ve potansiyelini, devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla; şehrin ekonomik aktörleri esnaflar, işadamları ve onların oluşturduğu meslek kuruluşları, Vali Süleyman Kamçı Başkanlığında bir araya geldi.KAYSO'da gerçekleştirilen toplantıya, Vali Kamçı, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve sanayiciler katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Kamçı, Kayseri’nin sanayisi ve ticaretiyle Ülkemizin örnek şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, bu toplantıların ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Kültepe’de yapılan kazılarda bulunan ticari anlaşmaların yer aldığı tabletlerin, 6bin  yıl öncesinde Kayseri’nin bir ticaret merkezi olduğunu gösterdiğini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Kayseri, binlerce yıldır süregelen bir ticaret şehri olmasının yanında, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren oluşturulan sanayi alt yapısı, deneyimli iş adamları ve sanayicileriyle Ülkemizin ekonomisine katkı sağlama yolunda önemli bir yere sahiptir. Gerek kamu alanında gerçekleştiren yatırımlar ve büyük projeler, gerekse sanayicilerimizin girişimleri ile Kayseri her geçen yıl gelişimini devam ettirmektedir. 2016’da kamu yatırımlarını gerçekleştirmek için merkezi bütçeden yaklaşık 1 milyar 300 milyon TL ödenek ayrılmış ve 482 proje uygulanmıştır. Bu projelerde yaklaşık yüzde 80 gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizin eğitim, sağlık, ulaştırma, enerji, turizm, tarım ve diğer kamu hizmetlerine yönelik gerçekleştirilen bu önemli projeler, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulması ve kentimizin alt yapısına katkı sağlama bakımından önem arz etmektedir. Kamu yatırımlarımız, siz sanayici ve girişimcilerimizin ihtiyacı olan alt yapıların sağlanması bakımından da gerekli ve önemlidir. Bir ilin ve ülkenin ekonomisi için kamu ve özel sektörün bir biriyle uyumlu ve destekler şekilde çalışması hayatidir. Özel sektörün varlığı, günümüzün liberal ekonomileri için elbette vazgeçilmezdir. Bu bakımdan sizlerin gerçekleştirdiği yatırımlar, İlimiz ve ülkemiz için hem kalkınma hem istihdam anlamında büyük önem arz ediyor.”

3 Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bin 301 firmada yaklaşık 64 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Vali Kamçı, “13 küçük sanayi sitemizde bulunan, 8.500’e yakın işyerinde yaklaşık 36 bin kişi çalışmaktadır.” dedi. Kayseri’nin, 2015 yılında yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ihracat ve 1,4 milyar dolarlık ithalat ile 2,9 milyar dolar dış ticaret hacmi gerçekleştirdiğini söyleyen Vali Kamçı, ilimizin bu yılın ilk on ayı itibariyle de 1,1 milyar dolar ihracat ve 1,1 milyar dolar ithalat ile Ülke ekonomimize katkı da bulunulduğunu ifade etti.
“ YATIRIM YAPMAYA, İSTİHDAM YARATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ise yaptığı konuşmada  ''Milletçe bir ve beraber olduğumuz herkese göstermeliyiz. Teröristlere karşı mücadele hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin her zaman yanındayız. Döviz kuru kasım ayın başından bu yana dolar bazında yüzde 10 arttı. Dış dünyadaki gelişmeler, ülkemizde ciddi döviz çıkışlarına neden olmuştu ancak Merkez Bankası’nın yaptığı açıklama sonrası dövizlerin çıkışında durma bekliyoruz. İş adamları ve sanayiciler olarak bizim üzerimize düşen görevler var. Bu görevlerimize bağlı olarak ekonomimizin ve firmalarımızın durumu belli olacak. Öncelikli olarak ihanet çetelerine, ülke düşmanlarına fırsat vermeden, yatırım yapmaya, istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Hükümetimizin aldığı kararlar ekonominin ihtiyaçlarına cevap vermektedir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!