Vali Işık'tan SGK'ya ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Vali Işıktan SGKya ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 12:46

Vali Işık'tan SGK'ya ziyaret

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) - AMASYA Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Salih Işık, kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel tarafından karşılanan Amasya Valisi Salih Işık, kurumun hizmet binasını gezerek personel ile tanıştı. Daha sonra İl Müdürü Şenel, kurumun çalışmaları ile ilgili olarak Vali Işık’a brifing verdi. Şenel, il nüfusunun yüzde 98’inin sosyal güvenlik kapsamında olduğunu söyleyerek "Ayrıca Amasya SGK İl Müdürlüğüne bağlı 3 sosyal güvenlik merkezi ve 1 mali hizmetler sosyal güvenlik merkezi bulunmaktadır. Bununla birlikte Suluova Sosyal Güvenlik Merkezi, Merzifon Sosyal Güvenlik Merkezi, Taşova Sosyal Güvenlik Merkezi, Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkezi açılmış olup, vatandaşlara hizmet vermektedir. İlimizde Ağustos 2016 itibariyle 73 bin 598 aktif sigortalı, 64 bin 638 pasif sigortalı, 143 bin 747 bakmakla yükümlü tutulan ve 23 bin 504 kişinin de Genel Sağlık Sigortası kapsamındadır" dedi.

Ziyarete konuşma yapan Vali Salih Işık ise, "Sosyal Güvenlik Sistemi tüm vatandaşlarımızın, sosyal güvenceye sahip olmasını amaçlamaktadır. Bu kapsamda genel sağlık sigortası uygulaması başlatılmış ve her bireyin bu sistem içerisinde yer alması için çalışılmaktadır. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü son dönemde bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeye paralel olarak internet üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. Bunun sonucunda sunulan hizmetler hızlanmış ve vatandaşlarımızın zaman kaybı önlenmiştir. Bunun yanı sıra kayıt dışı istihdamla da mücadelede eden il müdürlüğümüz denetimlerini sürdürmektedir. Yapılan tüm bu çalışmalar vatandaşlarımızın sağlık ve sosyal haklardan yararlanması içindir. Önemli bir görevi sürdüren Sosyal Güvenlik Kurumunun tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!