Vali Işık’tan kadınlar günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vali Işık’tan kadınlar günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 09:39

Vali Işık’tan kadınlar günü mesajı

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Valisi Salih Işık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Amasya Valisi Salih Işık mesajında, “Kadınlarımız ailelerimizi ve toplumumuzu şekillendiren, istikbalimiz olan çocuklarımızı edep, adap duygularıyla, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetiştiren toplum mimarlarımızdır. Bunun yanı sıra Ülkemizin Kurtuluş Mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rol hafızalarımızdan silinmemektedir. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dünyada hiçbir milletin kadını, Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez’ sözüyle, Anadolu kadınının milli mücadelede oynadığı can alıcı rolü özetlemiştir" diyerek şöyle devam etti:

"Toplumumuzun şekillenmesinde önemli bir rolü olan kadınlarımız, aynı zamanda milletimizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri üstlenmişlerdir. Medeni Kanun'un kabul edilmesi ve 1934 yılında kadınlarımıza seçme-seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla ülkemizde kadına verilen değer ortaya konulmuştur. Günümüzde kadınlar her alanda söz sahibi olmaya başlamış, başarılarını iş hayatında da göstermişlerdir. Kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım. Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her alanında yer alan ve sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla varlıklarını hissettiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!