Vali Işık: Uzak Doğu ülkelerinde Amasya turizmi tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Vali Işık: Uzak Doğu ülkelerinde Amasya turizmi tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 10:38

Vali Işık: Uzak Doğu ülkelerinde Amasya turizmi tanıtılacak

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA Valisi Salih Işık, “Önümüzdeki dönemlerde Körfez ve Uzakdoğu ülkeleri ile Güneydoğu Asya ülkelerinde yapılacak turizm etkinliklerine katılım sağlanarak ilimiz turizminin tanıtımı gerçekleştirilecektir” dedi.

Amasya Valisi Salih Işık, “Son bir kaç yılda ülkemiz turizminin hareketine paralel olarak yeni destinasyonlar üzerindeki konumu ile Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya ülkelerinden gelen konuklarımızın sayısı ilimizde de artmıştır. Bölge turizm hareketindeki payını da yükseltmiştir. Yerel aktörler arasında heyecanla karşılanan ve ziyaretçilerin de memnuniyetini sıkça dile getirdiği bu gelişmelere karşın il ve bölge değerlerimizin etkili ve etkin tanıtım süreci başlangıç aşamasındadır. Önümüzdeki dönemlerde Körfez ve Uzakdoğu ülkeleri ile Güneydoğu Asya ülkelerinde yapılacak turizm etkinliklerine katılım sağlanarak ilimiz turizminin tanıtımı gerçekleştirilecektir” diyerek şöyle konuştu:

“Malezya turizm acenteleri tarafından düzenlenen 7 günlük Türkiye programlarına Amasya dahil edildi. İlimizin tanıtımı sonrası Türkiye’ye gelen Malezyalı turistler 7 günlük Türkiye programı kapsamında Amasya’yı gezecekler. Bölgemizde ve ilimizde geliştirilmesi gereken faaliyetlerden birisi olan turizm sektörü birçok sektörü ve iş kolunu harekete geçirerek istihdam yaratmıştır. Henüz sahip olduğu potansiyeli yeterince değerlendiremeyen ve yüksek nitelikli ürünlerin yer aldığı yeni varış noktaları ile uluslararası turizm hareketinde boy göstermeyi hak eden bölgemiz, altyapı projelerinin yanında, hedef kitleler ve pazarlara göre tasarlanmış tanıtım kampanyalarıyla il, bölge ve ülke kalkınmasında stratejik önem taşımaktadır.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!