Vali Işık: Ülkemiz deprem kuşağındadır

Güncelleme Tarihi:

Vali Işık: Ülkemiz deprem kuşağındadır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 11:24

Vali Işık: Ülkemiz deprem kuşağındadır

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA)- AMASYA’da afet ve acil durumlarda psikososyal müdahale becerilerini arttırma eğitimi programına geniş katılım sağlandı.

Amasya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Afet ve Acil Durumlarda psikososyal müdahale becerilerini arttırma eğitimi programına büyük ilgi gösterildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan ve Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Toros yapılacak eğitim seminerinin içeriği ve kaç gün süreceği hakkında detaylı bilgiler verdi.

Vali Salih Işık, “Ülkemiz deprem kuşağındadır. Amasya’mızda Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde yer almaktadır. En son 1999-2000 yıllarındaki depremlerde binlerce canımızı kaybettik. O günden bugüne, ülke olarak afetlere hazırlık yapıyoruz. Mevzuat değişikliklerini gerçekleştiriyoruz. Binalarımızı, yollarımızı köprülerimizi ve diğer yapılarımızı daha sağlam yapmaya çalışıyoruz. Deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hazırlıklar da yapıyoruz. Bu anlamda Afet Yönetimimiz, Türkiye Afet Müdahale Planını yapmış durumda. Bugünde Psikososyal Destek alanında çalışmalarını yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Faydalı bir çalışma olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Psikososyal Destek Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Toros, “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı’nda (TAMP) 18.12.2013 tarih ve 28855 sayılı Afet ve Acil Durumlarda Müdahale Hizmetleri Yönetmeliğinin 27. Maddesi gereği Bakanlığımız Psikososyal Destek Hizmet Grubunda ana çözüm ortağıdır. Amasya 1. Derece deprem kuşağında yer almaktadır. Olmasını hiç istemeyiz ama böyle bir felaketin olması durumunda birçok can kaybı ve acılar yaşanmaktadır” diye konuştu.

Program karşılıklı fikir alışverişi ile sona erdi. Programa Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Bulut, Hacettepe Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Filiz Demiröz, Bilkent Üniversitesinden Dr. Nedret Öztan ile Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Toros katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!