Vali Haktankaçmaz: Kültür ve spor turizmi'ni canlandıracağız

Güncelleme Tarihi:

Vali Haktankaçmaz: Kültür ve spor turizmini canlandıracağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 11:34

Vali Haktankaçmaz: Kültür ve spor turizmi'ni canlandıracağız

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA) - KIRIKKALE'de Turizm Haftası kapsamında Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Vali M. İlker Haktankaçmaz, ilin ekonomik soyso-kültürel bakımdan kabuğunu değiştirmeye çalıştıklarını belirterek, kültür ve spor turizmini canlandırmaya çalıştıklarını söyledi. 
Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen açılış programına Vali M.İlker Haktankaçmaz, Vali Yardımcıları, Kırıkkale Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er öğrenciler  ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, "Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlamakta olan Turizm Haftasının bu yılki 41.kutlandı Turizm günümüzde ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle milli ekonomiye katkıda bulunan Uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile de dünya barışının korunmasında büyük payı olan sektördürö ifadesinde bulundu. Turizm dünyada en hızlı gelişen sektör olmasının yanında ülkemizin de dünya pazarındaki en rekabetçi üründür. Bu çerçevede turizm potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde, insanlarımızın turizm konusunda bilinçli olmalarının sağlanması için her yıl kutlamakta olduğumuz turizm haftalarının önemi büyüktür" dedi.
Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ise turizmin ülke ekonomisine büyük faydası olduğunun ifade etti. Haktankaçmaz, ilin turizm potansiyeline sahip bir il olduğunu, ancak tanıtım noktasında sıkıntı yaşandığını, bu durumun giderilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Haktankaçmaz, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Kırıkkale'ye gelen turist sayısında artış göstereceğine inandığını ifade ederken, "Turizm, özellikle çok büyük bir değerdir. Kırıkkale'de tanıtılmamış çok büyük yer altı ve yer üstü eserlerimiz var. Bizim amacımız kültür ve spor turizmini canlandırmak. Turizm yapısı olarak çok değişik alanlarda imkanlara sahibiz. Yeni bir şehiriz. MKE'nin kurulması ile gelişim göstermişiz" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!