Vali Haktankaçma: KOOP Projesi yeni ufuklar açacak

Güncelleme Tarihi:

Vali Haktankaçma: KOOP Projesi yeni ufuklar açacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 11:28

Vali Haktankaçma: KOOP Projesi yeni ufuklar açacak

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, KOP İdaresi tarafından yürütülen ve Bölge ekonomisinin geleceğine dair ipuçlarının arandığı 'Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi' Odak Grup toplantısı, Kırıkkale Carmine Hotel toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Haktankaçmaz, KOOP projesinin Kırıkkale'de yeni ufuklar açacağını söyledi.
KOP Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Kalkınma Bakanlığı ile yaptıkları değerlendirmeler sonucu bölgenin girişimcilik ve yenilikçilik konusunda aksayan alanlarının tespit edilmesi adına detaylı bir araştırma projesi yapmaya karar verdiklerini söyledi. Tongur, "Yeni KOP illerimiz olan Kırıkkale, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir illerimizi kapsayan Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi projesinin ikinci etabına Kırıkkale'de başlıyoruz. Elde edeceğimiz veriler ile özellikle Kırıkkale'nin yenilikçilik, girişimcilik, ar-ge ve inovasyon konularında yapılabilecek muhtemel desteklemeler için bizlere bir yol haritası çıkarılmış ve bölgenin girişimcilik ve yenilikçilik konularında adeta bir röntgeni çekilmiş olacaktır. Bir sanayi bölgesi olan Kırıkkale'nin sorunları ve çözüm önerileri bugün masaya yatırılacaktır" dedi.
Vali Haktankaçmaz ise, KOP İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Projesi çalıştayı ile Kırıkkale'nin hangi konularda eksiğinin bulunduğunu, hangi alanlarda acil müdahaleler yapılması gerektiğini net bir şekilde göreceklerini belirtti. 2016 yılında KOP bölgesine dahil edildiklerinde hızlı bir şekilde KOP İrtibat ofisi kurduklarını belirten Vali Haktankaçmaz, "Bugün bu toplantıda hangi alanlarda eksiklerimiz var, nerelerde çalışmalar yapılması lazım konularını masaya yatıracağız. Çalıştayın amacı, KOP'un bize bir şeyler vermesinden ziyade, katılımcılardan bir şeyler almak, onların fikirlerinden istifade etmek. Bu bağlamda vereceğiniz katkıların çok değerli olduğunu düşünüyorum. Kamu ve özel sektör temsilcileri ile yapılacak bire bir görüşmeler çok önemli. Bu toplantılar sonucunda ortaya çıkacak raporların Kırıkkale için yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Raporları hep birlikte okuyup ilimiz için neler yapılması gerekiyorsa hep beraber üzerinde çalışacağız. Katılan herkese vereceği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!