Vali Gül, Ulaş'ta muhtarlarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Vali Gül, Ulaşta muhtarlarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 18:19

Vali Gül, Ulaş'ta muhtarlarla buluştu

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, Ulaş ilçesinde bir takım temaslarda bulunarak, muhtarlarla toplantı düzenledi.
İlçede ilk olarak belediyeyi ve kaymakamlığı ziyaret eden Vali Gül, Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz'dan brifing aldı. Daha sonra ilçede bulunan muhtarlar ile bir araya gelen Gül, haftanın 2 günü merkezde halkla buluştuklarını ancak şehrin büyük bir coğrafi yapıya sahip olmasından dolayı ilçelerden merkeze gelmenin de zor olabileceğini dile getirdi. İlçe ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya geleceklerini ifade eden Gül, halkın sorunlarına çözüm arayacaklarını söyledi. Ulaş'ın kırsal altyapıda önemli adımlar attığını ve içme suyu sorunu kalmadığını ifade eden Gül, bu yıl ilçeye 100 bin metrekare parke taşı döşeneceğini dile getirdi. Gül, buradaki arazilerin sulu tarıma açıldığını, yapımı devam eden göletlerin tamamlanması ile birlikte sulanan arazi miktarının 2 katına çıkacağını söyledi. Köylerde 2 önemli çalışmayı yapmak istediklerini vurgulayan Gül, "Bunlardan birincisi köylerde çöpleri toplamak istiyoruz. İkincisi de çöp topladığımız köylerde su sayacının olması lazım. Bunun amacı suyun disipline edilmesidir" dedi.
Ulaşım konusuna da değinen Gül, Sivas-Ulaş karayolu yapımının bu yıl biteceği müjdesini verdi. Sağlık alanında Ulaş'ın şanslı bir ilçe olduğunu ifade eden Gül, bu şansın ilçenin Sivas'a yakın olmasından kaynaklandığını, ilçede asgari sağlık hizmetlerinin verildiği entegre devlet hastanesinin de olduğunu belirtti. Tarım-hayvancılıkta hem Et ve Süt Kurumu'nun açılması, hem de Toprak Mahsulleri Ofisi silosunun yapılmasının ilçeye bir hareket getireceğini söyleyen Gül, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin de yakın olmasının avantaj olduğunu ifade etti. İkinci OSB'de acele kamulaştırma işlerinin başladığını belirten Gül, müteşebbislere arsa tahsis ettiklerini söyledi. Bölgenin faaliyete geçmesi ile Ulaş ile Sivas'ın birleşen bir konuma kavuşacağını vurgulayan Gül, TİGEM'in de kendini yenilemesi noktasında Tarım Bakanı Faruk Çelik'in talimatları olduğunu hatırlattı.
Köylerde yaşam standardının yükselmesi için gayret gösterdiklerini dile getiren Gül, "Artık köylerimizin parkesini, sosyal donatılarını konuşuyoruz. Bu sene 2 tane halı saha yaparak bu işe başladık. Köylerimizin çöplerini topluyoruz. İçme sularını daha kaliteli şekilde halkımıza sunuyoruz. Köylerimize sıcak asfalt yapıyoruz. 8 bin km yol ağımız var. Grup yollarından ve nüfus kriterini göz önüne alarak büyük köylerimizden bir planlama yapmak istiyoruz." diye konuştu.
Vali Gül daha sonra muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. Toplantının ardından ilçede yapımı devam eden Karaşar Köyü Gülbahçe Göleti'nde incelemelerde bulunan Valimiz Gül, DSİ 19'uncu Bölge Müdürü İsmail Kaya’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!